RelatedPost

Ce iubim la brandul ZARA? Raport de stil: COLECȚIA PRIMĂVARĂ – VARĂ 2014

zara colectia primavara-vara 2014

Oare ce anume te face mereu să te întorci pentru mai mult?

Și mai cu seamă, ce știm de fapt despre acest brand?

ZARA este un model revoluţionar de business. În timp ce concurenţii săi irosesc timp şi bani pe metode “clasice” ce includ luni întregi de design, producţie în ţări îndepărtate şi cheltuieli agresive de marketing, ZARA a îndrăznit să spargă toate tiparele, să încalce toate regulile şi … să aibă un succes răsunător.

Zara are nevoie de doar două săptămâni pentru a dezvolta un nou produs și a-l livra către magazine (față de șase luni, media industriei) și că lansează, anual, peste 10.000 de creații diferite.

Primul magazin a fost deschis de Amancio Ortega pe o străduță din La Coruna și s-a numit inițial „Zorba“, după celebrul film „Zorba Grecul“. Pentru că la două străzi distanță mai exista un „Zorba“, Ortega a fost nevoit să-și regândească brandingul pe ultima sută de metri și, pentru că literele supradimensionate care serveau drept firmă luminoasă fuseseră deja produse, a născocit  rapid un brand care să-i permită să recupereze măcar câteva dintre din ele. Așa a luat ființă „ZARA“.

Politica de investiții a brandului nu mizează pe publicitate și promovare agresivă, ci pe deschiderea de noi magazine în fiecare an. Produce în ţări europene (mare parte în patria mamă Spania), în loc să îşi externalizeze producţia în ţări în curs de dezvoltare.

Inditex se numără printre companiile care au crescut cu viteza luminii, se aliniază perfect cu noile tendințe indiferent de sezon și ditribuie colecțiile rapid in magazinele proprii. Zara, Zara Home, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Stradivarius, Pull & Bear urmăresc tiparul ZARA întocmai: produse în trend dar decente, la prețuri rezonabile pentru calitatea oferită, vândute in magazine frumos amenajate, de înalta clasă, corespunzător luminate.

Povestea ZARA este succesul îndrăznelii în lumea serioasă de afaceri !

Voi de ce aveti ZARA pe lista de cumparaturi ?

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *