RelatedPost

VODAFONE ROMÂNIA A LANSAT SISTEMUL DE PLĂȚI MOBILE M-Pesa

Vodafone lanseaza M-Pesa

M-Pesa este primul serviciu dezvoltat de un operator telecom prin care românii pot trimite și primi bani ori efectua plăți cu telefonul mobil, fără a avea nevoie de un cont bancar. Serviciul acesta este deja disponibil in rețeaua avansată 4G Vodafone România, precum și pe 3G și 2G, pentru toți utilizatorii Vodafone. Operatorul nu dorește să condiționeze sub nici o formă clienții săi, făcând acest serviciu disponibil fie abonaților fie utilizatorilor de cartelă, indiferent de tipul de telefon folosit.

Data lansării oficiale în România a fost 31 martie 2014. M-Pesa funcționează prin intermediul unei platforme tehnologice inovatoare, ce asigură un nivel ridicat de securitate și dispune de o capacitate sporită de procesare, capabilă să susțină in același timp un număr mare de utilizatori, sa aibă stabilitate operațională., să ofere un nivel ridicat de integrare cu alte sisteme electronice.

Andreea Rossini, Chief Commercial Officer, Consumer Business Unit, Vodafone România declară: “Ne bucurăm să lansăm M-Pesa în România, pe o platformă tehnologică inovatoare, de ultimă generație și să răspundem astfel unei nevoi reale ale utilizatorilor noștri de a avea la dispoziție un serviciu de transfer de bani și de plăți simplu, facil de folosit și securizat. Cu o rată de adopție de 130%, telefonul mobil este instrumentul perfect de efectuare de plăți, mai ales pentru românii care nu au încă un cont bancar (40% din populația țării). Serviciul este conceput și pentru clienții nostril ce dețin un cont bancar însă caută confortul și ușurința de utilizare oferite de telefonul mobil. Prin lansarea M-Pesa,  Vodafone România devine prima operațiune europeană din Grupul Vodafone deținătoare de licență de monedă electronică”.

CE OPERAȚIUNI POȚI FACE?

Mai precis, cu M-Pesa, utilizatorii Vodafone pot să facă următoarele operațiuni: să trimită și să primească bani, să alimenteze cartela Vodafone, să plătească facturile, să cumpere bunuri și servicii din magazinele partenere M-Pesa. Serviciul poate fi activat de către orice client Vodafone cu vârsta de peste 14 ani în orice magazine afiliat M-Pesa.

CUM SE FOLOSEȘTE?

Pentru a beneficia de noul serviciu, clienții trebuie să își deschidă un cont M-Pesa într-un magazine afiliat, doar cu actul de identitate. Ulterior, clienții trebuie să apeleze *789#. Odată ce contul M-Pesa a fost creat, utilizatorii pot să depună numerar la orice magazine semnalizat cu acest serviciu, operațiune care este confirmată imediat printr-un SMS. Odata banii depuși în cont, clientul poate face toate operațiunile pe care le permite acest serviciu, de oriunde s-ar afla. Pentru a retrage o sumă primită, clienții trebuie să meargă la un magazine M-Pesa cu actul de identitate.

Clienții au control complet asupra contului lor, fiecare operațiune fiind confirmată printr-un cod PIN, cunoscut doar de utilizator. Soldul contului este permanent disponibil, în timp real. Pentru orice întrebare, Vodafone pune la dispoziție un call-center deschis 24/7 la numărul *789.

Serviciul se activează gratuit și nu are costuri lunare asociate. Operațiunile tarifate sunt depunerile și retragerile de bani, iar taxele sunt fixe în funcție de sumă. Clienții  plătesc între 1 și 3 lei, în funcție de sumă pentru trimiterea de bani instant către alt utilizator înregistrat. La retrageri, clienții plătesc o taxă fixă per tranzacție, între 2,5 și 30, în funcție de sumă. Detaliile despre tarife sunt disponibile accesând www.m-pesa.ro

Serviciul poate fi activat în aproximativ 300 magazine Vodafone și ale partenerilor săi, precum și în rețelele PayZone, RoBest și Agroland, în care serviciul se află în proces de implementare. Serviciul va fi extins in peste 2000 magazine. Lista completă a locațiilor este disponibilă si actualizată săptămânal la www.m-pesa.ro si la *789.

M-PESA ÎN ROMÂNIA

M-Pesa este înregistrat de Vodafone România M-Payments, o companie subsidiară a Vodafone România, licentiate și supervizată de Banca Națională a României. Vodafone Mobile Payment a deschis la Raiffeisen Bank România conturile curente necesare pentru derularea serviciilor M-Pesa.

Soluția tehnică ce constă în aplicația software dar și în sistemul hardware pe care rulează M-Pesa, a fost dezvoltată de Huawei Technologies.

M-PESA ÎN LUME

M-Pesa este un serviciu de transfer de bani prin mobil dezvoltat de Vodafone Group și lansat în 2007. La sfârșitul lunii decembrie 2013, M-Pesa avea aproximativ 16,8 milioane de utilizatori activi și circa 165.000 agenți autorizați la nivel mondial. Serviciul are o creștere semnificativă, clienții tranzacționând peste 900.000.000 euro pe lună. România este prima țară europeană în care serviciul M-Pesa a fost lansat și cea de-a zecea la nivel mondial.

Vodafone are aproximativ 419 milioane de clienți în lume (până la 31 decembrie 2013) și divizii în 30 țări de pe 5 continente și peste 50 rețele partenere în întreaga lume.

Mai mai multe informații accesați www.vodafone.ro sau vizitați magazinul Vodafone din incinta Arena Mall – parter.

 

by Adriana V.

One thought on “VODAFONE ROMÂNIA A LANSAT SISTEMUL DE PLĂȚI MOBILE M-Pesa

  1. Avatar Alex says:

    Super tare Vodafone. Am abonament RED cu nelimitat in orice retea si nu ma mai doare capu de minute.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *