Articole similare

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE MASCARA ?

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE MASCARA

Produsul minune, de care nici o femeie nu se poate lipsi, a fost creat de către specialistul în chimie T.L. Williams, special pentru sora sa, Mabel, în anul 1913. Acesta a devenit ulterior fondatorul companiei de cosmetice Maybelline iar forma de tub cu pensulă, aşa cum o ştim noi astăzi, a fost introdusă de Helena Rubinestein în 1957.

Însă de unde provine denumirea de rimel? În anul 1860, Eugene Rimmel, fondatorul companiei de cosmetice cu acelaşi nume, a inventat prima formulă de mascara cu efect de alungire iar de atunci așa a și rămas.

Dar oricare ar fi inventatorul, un  lucru este cert: niciun machiaj nu este complet fără tuşa finală dată de mascara. Indiferent de forma ochilor, lungimea şi desimea genelor sau efectul pe care vrei să îl obţii, mascara defineşte look-ul final.

CUM SE APLICĂ IN FUNCȚIE DE FORMA OCHILOR?

Pentru ochi mici aplică produsul de două sau trei ori pe genele superioare şi o dată pe cele inferioare

Pentru ochi apropiaţi – aplică o singură dată pe genele apropiate de nas şi de trei ori pe cele dinspre exteriorul pleoapei

Pentru ochi depărtaţi – aplică de trei ori pe genele dinspre exteriorul pleoapei si o singură dată pe genele apropiate de nas.

Pentru ochi mari – aplică aceeaşi cantitate de produs atât pe genele superioare, cât şi pe cele inferioare.

 

CARE SUNT TIPURILE DE MASCARA?

Mascara rezistentă la apă (waterproof)

Secretul acestui tip de mascara constă în formula sa rezistentă la apă. Ce presupune acest lucru? Că apa, lacrimile sau transpiraţia nu vor strica machiajul tău. Rimelul rezistent la apă este foarte rezistent şi se demachiază cu emulsii special găsite în comerț. De reținut, o mascara, mai ales waterproof, nu trebuie folosită mai mult de 7 luni după desigilare.

Mascara cu efect de alungire

Aceasta creează un efect de “reţea” a genelor, dând astfel senzaţia de gene foarte lungi. Make-up artistul Mirela Vescan explică modul în care funcţionează:  “O mascara de lungime are un etui prelung şi o perie alungită, cu peri mici, nu foarte deşi; tuşul are o textură fluidă care are capacitatea de a se depune pe vârful genelor, în acest fel genele devin mai lungi. “ Aceasta are un mod de aplicare desptul de ușor, presându-se puţin peria la baza genelor, după care se întinde până la vârf, cu întoarcere.

Mascara tratament

Da, se poate! Pentru genele fragile, există mascara tratament, ce conţine diferite substanţe naturale, care vor acţiona în mod sănătos asupra genelor.

Mascara cu efect de volum

Creează senzaţia de gene dese şi se bazează pe acelaşi principiu cu mascara cu efect de alungire, diferenţa constând în faptul că în acest caz fiecare geană în parte capătă volum şi substanţă. “O mascara de volum are un etui bombat şi o perie la fel, bogată, bombată, iar textura tuşului este cremoasă şi este perfectă pentru a îmbrăca genele firave, fără volum. Trecerile periei trebuie să fie de sus în jos, astfel încât mascara să îmbrace genele uniform”, ne sfătuieşte  Mirela Vescan.

Mascara cu efect de curbare

Perfectă pentru cine are gene “drepte”. Un element foarte important la această mascara este periuţa: cu cât mai subţire pe margini şi mai bombată în centru, cu atât mai eficientă în misiunea ei de a curba genele: “O mascara de curbură poate avea un etui cu o formă specifică, curbată, iar peria este curbată sau perii sunt tunşi astfel încât să fie tangenţi cu genele. Textura acestui tuş este concepută astfel încât sa se strângă puţin după uscare şi genele vor fi astfel educate pentru a sta întoarse. Aplicarea se face repetat de la baza genelor până la vârf.

Mascara colorată

Joacă-te cu diferitele nuanţe de mascara! În magazinele de specialitate, vei găsi un întreg curcubeu gata pentru a fi testat de tine! Foloseşte culorile cu încredere la ocazii speciale sau în sezonul estival, pentru un aspect fresh şi jucăuş. Încearcă mov şi albastru, dacă ai ochii căprui închis, negri sau albaştri; maro pentru ochi verzi; portocaliu pentru ochi verzi-albăstrui şi fete foarte îndrăzneţe; fucsia evidenţiază ochii albaştri, verzi, căprui şi negri; verde pentru ochi căprui deschis şi verzi.

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *