RelatedPost

TOPUL DESTINATIILOR PENTRU CALATORIILE DE IARNA

TOPUL_DESTINATIILOR_PENTRU_CALATORIILE_DE_IARNA

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi iar pasionatii de calatorie cauta sa isi rezerve deja vacantele de Craciun si de Anul Nou.

In 2015, romanii au ales Viena, Copenhaga si Atena ca principale destinatii pentru petrecerea vacantei de iarna, potrivit datelor furnizate de Tripsta. Pentru ca mai este foarte putin pana incepe vacanta de iarna, romanii au ales sa petreaca aceasta perioada de timp in Viena, Copenhaga si Atena, dar si la Berlin, Londra, Frankfurt, Roma, Ponta Delgada (Portugalia), Johannesburg sau Adelaide.

Amsterdam si Bruxelles continua sa se numere printre destinatiile preferate ale romanilor, dar si alte locuri sunt vizate de calatorii romani pentru vacanta de iarna, cum ar fi Portugalia (Lisabona), Italia (Venetia, Bologna, Cagliari, Catania sau Milano), Spania (Barcelona, Madrid sau Valencia).

Anul acesta, numarul total al rezervarilor facute de catre calatorii romani pentru vacantele de iarna a crescut cu 9% comparativ cu 2014.

Pentru a se pregati, calatorii romani si-au facut rezervarile de vacanta cu peste doua luni (68 de zile) inainte de data plecarii. Pregatirile au fost facute mai tarziu anul acesta comparativ cu anul trecut, cand rezervarile pentru vacanta de iarna au fost realizate cu 9-17 saptamani in avans.

Sezonul de schi in Austria este pe cale sa inceapa, sute de mii de turisti asteptand cu nerabdare deschiderea oficiala a partiilor de schi (consulta agentia de turism Tui Travel Center – parter Arena Mall). Daca nu ai mai fost la schi in Austria probabil te intrebi de ce sunt atat de populare partiile din aceasta tara. Pe langa calitatea lor, a zapezii si serviciilor oferite, turistii mai sunt atrasi de un lucru: partiile sunt deschise aproape 6 luni pe an. Majoritatea statiunilor de schi din Austria isi tin partiile deschise pana spre jumatatea lunii mai, perioada in care schiorii se pot bucura de adrenalina de pe partie in lumina calda a soarelui.

Potrivit Tripsta, pentru vacanta de iarna 2015, pretul mediu platit pentru un bilet de avion a fost de €303, in crestere de la €261 anul trecut. Atunci cand vine vorba de aranjarea detaliilor de calatorie, majoritatea romanilor (90%) au folosit computer de tip desktop pentru a-si rezerva biletele de avion, in timp ce o zecime dintre ei au facut acelasi lucru folosind dispozitive mobile.

Sursa: Wall Street
adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *