RelatedPost

TETRIS A ÎMPLINIT 30 ANI DE EXISTENȚĂ

Dacă trebuie să ne gândim la un lucru bun făcut de ruşi, acela a fost Tetris. Iar legendarul joc a ajuns la 30 de ani şi rămâne la fel de popular ca şi până acum.

Tetris a fost primul joc pe calculator care a fost exportat din URRS către Statele Unite şi publicat de Spectrum pe un Commodore 64 şi pe un IBM PC. Care este partea incredibilă a jocului? Există şi astăzi şi este la fel de popular.

Tetris Company a anunţat pe 14 martie 2014 un acord cu Xbox şi Playstation 4, pentru ca jocul să ajungă şi pe aceste platforme. Jocul a devenit în 2011 cel mai portat din istorie, potrivit Guinness World Records – peste 65 de platforme au acest titlu.

Totul a început in 1988, cand Henk Rogers descoperă Tetris în Las Vegas și se îndrăgosește de acest joc simplu dar care dă dependență. Compania sa publică apoi Tetris pe PC și NES în Japonia, unde devine blockbuster-ul acelui an, cu peste două milioane de copii vândute. Rogers e elementul cheie al popularității Tetris.

În 1989 îl cunoaște pe Alexei Pajitnov și devin prieteni, iar Rogers preia drepturile de distribuție pentru Tetris, pe care le împrumută apoi către Nintendo. Rezultatul? Tetris ajunge pe un Nintendo și 35 de milioane de exemplare ale casetei sunt vândute. La ce nivel e Tetris azi?

<< 170 de milioane de exemplare vândute din care 70 de milioane fizice și 100 de milioane pentru telefoanele mobile. >>

Sursa: PlayTech și Adevărul

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *