Articole similare

TEST MASCULIN: CUM SĂ ARĂTAȚI ELEGANT ȘI BUSINESS ÎN ACELAȘI TIMP?

TEST_MASCULIN_CUM_SA_ARATATI_ELEGANT_SI_BUSINESS_IN_ACELASI_TIMP

Răspunsul este combinația întocmită perfect dintre cămașă și cravată! Vă oferim câteva combinații care vă vor ajuta să demonstrați că nu sunteți doar un om care muncește pentru salariu, ci aveți mereu degetul pe butonul “STIL”.

CĂMĂȘI

Majoritatea sondajelor făcute despre stilul de îmbrăcăminte de afaceri al bărbaților arată că până la 50% dintre cămășile alese pentru a fi purtate, nu numai că nu sunt asortate cu restul ținutei, dar nici nu le vin bine purtătorilor. Dacă vreți să vă asigurați că sunteți în cealaltă jumătate, iată câteva reguli de bază referitoare la acest accesoriu vestimentar.

Așadar, gulerul cămășii trebuie să fie destul de lejer ca să permită gâtului să se miște confortabil. Mânecile trebuie să fie destul de lungi ca să iasă un centimetru din mâneca sacoului. Dacă aveți gâtul lung alegeți gulere înalte; cei care au gâtul mai scurt trebuie să poarte doar gulere mai joase. De asemenea, dacă aveți proporții neobișnuite (mâini lungi, de exemplu), merită să luați în considerare ideea de a vă face cămășile la croitor, deși prețurile sunt mai mari. Iar dacă vorbim de cămăși scumpe, făcute bineînțeles de croitori pe măsură, se știe că acestea au în mod tradițional o manșetă ușor mai largă decât cea normală, pentru a lăsa loc ceasului de mână.

Vorbind despre garderoba obligatorie, aceasta trebuie să conțină cel puțin șase cămăși de bună calitate. Albul este obligatoriu, dar merită să investiți și în bleu, roz pal și alte culori deschise care vă favorizează. Cămășile în dungi sunt o alternativă excelentă pentru cele albe, dar asigurați-vă că dungile au culori care se potrivesc nu numai una cu alta, ci și cu nuanța tenului dvs. Evitați însă dungile late. Dacă plănuiți o cină de afaceri la care veți bea câteva pahare, ca să păreți fresh, secretul este să purtați o cămașă bleu deschis, ca să contra-balansați roșeața din obraz adusă de prea mult vin!

Dimineața de după!? Experții vă recomandă să purtați o cămașă de culoarea coralului, care o să vă ajute să deghizați un ten marcat de mahmureală.

CRAVATE

Stilul simplu rămâne în orice clipă opțiunea cea mai sigură și mai la îndemână. Cravatele în dungi sunt o alegere bună, dacă mergeți pe culori care se potrivesc la cămașă. Cravatele cu modele oferă cea mai largă gamă de expresie, dar asigurați-vă că mai sunt în pas cu vremurile. Modelele cu flori mari, de exemplu, sunt foarte demodate, în garderobă trebuie să aveți suficiente cravate, astfel încât să nu purtați aceeași cravată de două ori într-o săptămână. Garderoba trebuie să includă o cravată bleumarin sau neagră, pentru ocaziile foarte oficiale.

TESTUL UNEI CRAVATE CROITE CORESPUNZĂTOR: țineți-o de capătul îngust și lăsați-o să atârne în jos. Dacă începe să se învârtă, vă indică faptul că nu a fost croită la unghiul corect de 45 de grade.

COMBINAȚII RECOMANDATE: se poartă dungile fine și cravata bleu pe alb. Aceasta trebuie asortată cu grijă la cămașa pe care o purtați, mai ales în cazul în care prima este cu dungi. Și carourile se numără în tendințele acestui sezon și pot fi purtate cu sau fără cravată. Dacă optați totuși pentru una, trebuie să fie simplă sau în una dintre nuanțele cămășii. 

Mai multe combinații și sfaturi – BRAICONF, STEILMANN ș.a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *