RelatedPost

STICK-ul CARE SE TRANSFORMA INTR-UN CALCULATOR, DISPONIBIL SI IN ROMANIA

STICK-ul_CARE_SE_TRANSFORMA_INTR-UN_CALCULATOR_DISPONIBIL_SI_IN_ROMANIA

Intel Compute Stick se infige in mufa HDMI a unui monitor sau televizor. Are atat Bluetooth cat si conexiune Wi-Fi. Vezi AICI 

Intel anunta pe piata locala inovatii in domeniul computerelor personale: mini PC-uri, care redefinesc experientele de computing prin mobilitate si performante superioare. Unul dintre acestea este Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume, care este disponibil in Romania la pretul de 739.99 de lei. (vezi eMAG)

“Datorita Legii lui Moore, dupa care Intel s-a ghidat in ultimii 50 de ani, au luat nastere cele mai mari inovatii tehnologice. De-a lungul timpului, PC-ul s-a reinventat schimbandu-si forma in functie de tendintele si nevoile utilizatorilor. In prezent, discutam despre Intel Compute Stick, un computer de doar 10 cm, care redefineste domeniul PC-urilor”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel Romania si Bulgaria.

Intel Compute Stick – performanta intr-un design de numai 10 cm

Masurand doar 10 cm, Intel Compute Stick este noutatea absoluta in materie de computing. Poate fi conectat la orice monitor HDMI care devine automat un computer complet functional, inclusiv televizorul. Datorita conexiunii Bluetooth 4.0, se conecteaza usor la periferice precum mouse si tastatura, iar la Internet, cu ajutorul modulului 802.11b/g/n Wi-Fi built-in.

Display-urile devin computere care functioneaza exact ca cele clasice, utilizatorii putand desfasura activitati precum scrierea si citirea mailurilor, navigarea pe Internet s.a. De aceea, Intel Compute Stick poate fi folosit in domenii precum educatie sau vanzari, pe langa aplicatiile de divertisment pentru acasa.

Intel Compute Stick este disponibil in doua variante, ambele bazate pe procesorul Intel Atom quad-core pe arhitectura Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB si cu Windows* 8.1 preinstalat. Cealalta versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM si Linux preinstalat. Daca este nevoie de spatiu de stocare mai mare, Intel Compute Stick beneficiaza de slot SD.

Computerul continua sa se reinventeze

O alta forma ergonomica a PC-ului este si Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), un mini PC bazat pe tehnologia Intel, care ocupa putin spatiu, dar care ofera o performanta comparabila cu cea a unui desktop PC clasic. Intel NUC este disponibil in oferta partenerilor si retailerilor online in configuratii diferite si preturi variate.

Sursa: Yoda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *