RelatedPost

RUJUL ROȘU – UN MUST HAVE!

RUJUL_ROSU_UN_MUST_HAVE_Arena_Mall_Bacau

Istoria rujului a început acum mii şi mii de ani, în Egipt, unde atât femeile, cât şi bărbaţii se machiau zilnic. Culoarea roşie era pe vremea aceea culoarea regilor şi reginelor, însăşi Cleopatra o purta. Cu toții știm că Marilyn Monroe a rămas în istorie pentru rujul său roşu, contrastant cu şuviţele blonde. Marilyn întruchipează şi astăzi femeia sex-simbol. Poate că şi acesta este unul dintre motivele pentru care, deseori, rujul în această nuanță este atribuit unei sexualităţi puternice. După o istorie foarte lungă, se pare că nici în zilele noastre acesta nu şi-a pierdut din celebritate.

În magazinele de profil, sunt nenumărate nuanțe de roșu, însă nu orice se potrivește cu nuanța tenului tău, motiv pentru care trebuie să faci o alegere bună! Sunt câteva lucruri de luat în seamă când aplici o nuanță intensă precum cea roșie, astfel încât rezultatul să fie perfect!

# Aplică odată cu baza de machiaj şi un balsam de buze hidratant, ca atunci când ajungi la aplicarea rujului, buzele să fie complet hidratate;
# Îndepărtează orice urmă de balsam de buze înainte de aplicarea rujului roşu, pentru ca textura acestuia să nu modifice rezistenţa rujului;
# Conturează buzele cu un creion în aceeaşi nuanţă cu cea a rujului;
# Realizează un contur discret al buzelor în exterior cu un creion special sau cu un corector într-o nuanţă puţin mai deschisă decât a fondului de ten, pentru a conferi volum buzelor şi a împiedica întinderea rujului.
# Aplică rujul roşu așa cum e, sau cu o pensulă de machiaj, urmărind conturul realizat în aceeaşi culoare cu creionul de buze.

#1 – DACĂ AI PIELEA DESCHISĂ LA CULOARE (FAIR)

…fii îndrăzneață cu un roșu cu subton de albăstrui, precum roșiile “cherry”. Știti voi care! Aceasta contrastează cu nuanțele roz ale pielii, ceea ce face ca buzele să iasă și mai mult în evidență. Sunt nuanțe proaspete și intense, de aceea este necesar să păstrezi restul machiajului cât mai simplu. O altă nuanță potrivită este roșul “cranberry”, cu tonuri mov, ideal pentru un look sofisticat. De asemenea, nuanța de roșu “wine” (cu nuanțe subtile de violet) îți va face pielea strălucitoare, nicicum ștearsă. RECOMANDARE: NARS Velvet Matte Lip Pencil in Dragon Girl ($25, www.sephora.com). Rujul acesta este rezistent la transfer, ca să te țină chiar și după câteva cocktailuri. 

#2 – TEN ROZALIU (BISQUE)

Roșul cu accente de oranj este o nuanță foarte îndrăzneață, potrivită pentru pielea în tonuri calde. Pentru evenimente speciale, încearcă un roșu “blackberry”, adică o nuanță puternică și sofisticată. RECOMANDARE: Dior Addict Extreme Lipstick in Fireworks ($33, www.sephora.com).

#3 – TEN CU SUBTON GALBEN (BEIGE)

Pentru a diminua tonul de galben al pielii, adoptă un ruj roşu într-o nuanţă caldă. Astel, vei evita aspectul palid nedorit.

#4 – TEN MĂSLINIU (OLIVE)

O nuanță puternică de oranj-roșu, numită tangerine, este ideală pentru tenul închis la culoare, deoarece oferă luminozitate. Ți se vor potrivi și nuanțele de roșu maro si roșu zmeură.

#5: TEN BRONZAT (TAWNY)

Nuanța de roșu potrivită ție este cea cu tente de oranj. Pentru un efect dramatic, specialiștii recomandă un ruj mat precum Make Up For Ever Professional Rouge Artist Intense Lip Color in no. 43 ($20, www.sephora.com). RECOMANDARE: Yves Saint Laurent Rouge Volupte in Red Muse ($35, www.sephora.com).

#6 – TENUL FOARTE ÎNCHIS

Fetele cu tenul foarte închis sunt cele mai norocoase! Ele pot purta orice nuanță de roșu, de la cele mai închise până la cele mai deschise.

Sursa: www.womenshealthmag.com

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *