RelatedPost

PRODUSELE DE FRUMUSETE PE CARE TREBUIE SA LE TII IN FRIGIDER

PRODUSELE_DE_FRUMUSETE_PE_CARE_TREBUIE_SA_LE_TII_IN_FRIGIDER

In general, toate produsele de make-up le tinem in dulapiorul special amenajat din baie, sau in camera de zi, in sertarele de langa oglinda. Insa, unele produse isi pastreaza consistenta mai bine daca sunt tinute la rece. Care sunt acestea?

#1 Crema de ochi / Gelul de ochi

Cu totii am avut dimineti in care ne trezim cu ochii usor umflati de oboseala. Iar cand asta se intampla, am vrea sa avem o solutie rapida si eficienta: crema de ochi. Ca aceasta sa actioneze in conditii optime, trebuie conservata corespunzator – la rece, in frigider. Faptul ca este aplicata rece, aceasta actioneaza mai bine asupra vaselor de sange de sub ochi si reduce rapid umflaturile/cearcanele.

#2 Crema contra iritatiilor

Corpul nu are capacitatea de a simti mancarimea si recele, in acelasi timp. Prin urmare, daca ai o muscatura de tantar, aplica crema rece si aceasta va anula rapid senzatia de mancarime.

#3 Crema de soare

Dupa ce ai folosit crema de protectie solara in sezonul verii, este indicat sa o depozitezi in frigider pentru a o putea folosi si anul urmator. Daca o vei tine in dulapul de cosmetice, la temperatura camerei, aceasta nu te va mai proteja 100% de razele soarelui, intrucat modul in care ai depozitat-o in tot acest timp ii inlesneste considerabil eficienta cu care actioneaza protectia SPF.

#4 Sticlutele cu oja

Daca tii oja la temperaturi ridicate, va deveni subtire si chiar isi va schimba culoarea. Daca o vei tine intr-un loc racoros, aceasta se va pastra o perioada indelungata in forma sa initiala.

#5 Parfumul

Un parfum contine o multitudine de substante chimice, care au nevoie de o pastrare corespunzatoare pentru a fi eficiente. Astfel, daca vei expune parfumul la caldura/raze solare, vei avea surpriza ca acesta sa nu mai aiba acelasi miros.

#6 Rujul

Rujul pe care il folosesti zi de zi nu trebuie tinut la rece cu fiecare ocazie pe care o prinzi. Este vorba despre rujurile pe care decizi sa le porti ulterior, sa le conservi de la un sezon la altul. Daca nu le vei pastra corespunzator, nuanta nu va mai fi aceeasi cand vei decide sa o porti.

#7 Machiajul lichid

…de la rimel pana la fond de ten. Aceste produse au o data de expirare inca din momentul in care le-ai desigilat. Pentru a le avea un timp indelungat, pastreaza-le la frigider. Acelasi lucru se aplica si la produsele pe care le-ai cumparat, insa nu le-ai desfacut inca.

#8 Aloe

Una din putinele dati in care vei folosi aloe, este in cazul in care ai arsuri solare. Daca o vei tine la rece, aplicarea va fi mai facila, intrucat nu vei simti durerea la cote maxime.

#9 Produsele naturale / bio

Din moment ce produsele bio nu contin conservanti/parabeni/sulfati care sa pastreze intacta consistenta produsului, vei fi nevoita sa le tii la pastrare la rece. Acest lucru nu numai ca prelungeste termenul de expirare, ci si tine bacteriile departe de a se depune.

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *