RelatedPost

PRIMUL APPLE SHOP DIN ROMANIA

PRIMUL_APPLE_SHOP_DIN_ROMANIA

Primul Apple Shop din Romania s-a deschis pe 18 septembrie de la orele 11:00, in showroom-ul eMAG Crangasi, din Bucuresti, in prezenta a peste 400 de persoane. Primul client al acestuia a fost un tanar care s-a prezentat la intrarea in magazin la ora 05.00, pentru a fi sigur ca prinde “un Mac”.

Oamenii au inceput sa se adune in fata showroom-ului eMAG Crangasi din Bucuresti, in care este gazduit primul Apple Shop din Romania, de dimineata, in jurul orei 09:00.

Multi dintre cei care au venit inca de la primele ore ale diminetii la Apple Shop si-au dorit sa cumpere cate un Apple iPhone 6, care a avut o reducere de 24%. Reducerile la produsele Apple disponibile in ziua lansarii magazinului au fost de peste 20%.

Mihai (30 de ani, Bucuresti): “Am venit sa cumpar un iPhone 6, dar n-am mai prins. Trebuia sa fiu aici in primele 15 minute de la deschidere, a fost un stoc limitat”. El a precizat ca i se pare o idee buna deschiderea unui Apple Shop. “Dar sa vedem cum o tine cu preturile, ca produse Apple gasesti peste tot, dar depinde de preturi. Vreau sa vad ce ofera ei fata de alte magazine”, a mai spus acesta.

Ionut (30 de ani, Bucuresti) a venit sa caute un Apple TV, generatia a patra, care a fost lansat la nivel international: “La deschidere, preturile sunt mai bune decat la concurenta. Sa speram ca preturile vor fi cele impuse de Apple si nu de resalerii de la noi”.

Pe de alta parte, Iulian Stanciu, chief executive officer (CEO) al eMAG, a declarat pentru MEDIAFAX ca, inca de la primele ore ale diminetii, s-a epuizat stocul de telefoane iPhone 6 si s-au vandut foarte bine si Mac-urile, fara a preciza cate produse de fiecare fel au fost vandute.

El a mai spus ca eMAG le-a pregatit fanilor Apple “in primul rand o experienta”. “Este singurul loc din Romania in care Apple s-a implicat direct. Tot ce avem aici este construit de Apple, direct. Noi am pus doar spatiul la dispozitie, ei au venit si ei l-au echipat complet, cu echipamente, cu design, produse, tot. Si asta este important, pentru ca produsele se gasesc acum peste tot, dar ceea ce oferim noi in primul rând este experienta care inseamna toata atmosfera de aici, cu lumina, produsele, cum sunt asezate, sunet, plus consultanti. Sunt 2 consultanti Apple. O sa ramana unul care are rol de trainer si restul oamenilor nostri sunt trainuiti de catre Apple”, a declarat Iulian Stanciu, dupa deschiderea eMAG Apple Shop.

eMAG Apple Shop comercializeaza produse Apple, de la MacBook, iPhone si iPad la accesorii. In plus, in showroom, clientii pot testa produse complementare cu gadgeturile brandului, de la partenerii autorizati Apple: drone, boxe, cantare si casti Beats.

In ceea ce priveste investitia facuta in lansarea acestui Apple Shop, Iulian Stanciu a spus ca aceasta se ridica la peste un milion de dolari, “insemnand amenajare, costuri de training si tot ce inseamna stocul de marfa pentru deschidere”.

Decizia privind lansarea in Romania a primului Apple Shop a fost luata in urmă cu un an. “Acum un an ne-am inteles cu ei si au durat vreo 6 luni negocierea, analiza si aprobarea conceptului, design-ului dar si locatiei”, a spus Iulian Stanciu.

In prezent, in Apple Shop sr afla peste 1.500 de produse: “Avem toate produsele disponibile oficial in Romania, tot ce au ei”, a explicat Stanciu, precizand ca echipa care se ocupa de acest magazin se ridica la un total de 90 de oameni, dintre care 55 in zona de vanzari.

Avand in vedere ca Apple este cel mai important brand din lume, asteptarile eMAG de la noul Apple Shop sunt mari: “E clar ca Apple este brandul numarul 1 global, nu doar din tehnologie si asocierea naturala a venit tot pe fondul asta al experientei. Produsul eMAG este de fapt e-commerce, dar impachetat cu multa experienta, care inseamna multe servicii. Ne dorim sa crestem in relatia cu Apple. Anul asta vom creste peste 30% business-ul Apple, ca vanzari, si ne dorim sa acceleram cresterea asta in anii urmatori, pe masură ce si consumatorii romani vor avea venituri mai bune”, a mai spus Iulian Stanciu.

Surse foto: Adevarul, Mediafax, Gandul, PlayTech, Realitatea Bucuresti.

adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *