RelatedPost

PLANTE ADUCATOARE DE NOROC IN CASA

PLANTE_ADUCATOARE_DE_NOROC_IN_CASA

Exista anumite plante pe care este bine sa le avem in casa, intrucat, se spune ca aduc noroc. Pe de alta parte, sunt si plante despre care se crede ca ar aduce ghinion, pe care ar trebui să le evitam. In cele ce urmeaza ne vom opri asupra celor din prima categorie, despre care exista credinta ca ar aduce prosperitate, fericire, intelepciune si energie pozitiva.

#1. Bambusul

Aceasta planta pe care-o cunoastem cu totii are o tija lunga cu cateva frunze verzi sau pestrite. La unele soiuri, tijele sunt impletite, rasucite in spirala sau dispuse in piramida.

Radacinile bambusului trebuie sa stea in apa, planta fiind sustinuta in vas de pietre decorative. El poate fi pastrat in apa ani intregi, dar poate fi transplantat si in pământ si pastrat in ghiveci. Intrucat iubeste umiditatea, bambusului din ghiveci va trebui sa-i mentii pamantul mereu umed. In plus, intrucat este sensibil la substantele existente in apa, ideal ar fi sa filtrezi apa cu care-l uzi.

De altfel, bambusul nu este o planta greu de intretinut: il poti plasa in spatii iluminate mediu spre slab, la temperaturi normale de interior. Cand se inalta prea mult, va trebui sa-i tai vârful.

#2. Castanul australian

Este o planta mai putin cunoscuta, dar frumoasa, usor de intretinut si aducatoare de noroc. Se mai numeste “arbore de fasole” datorita asemanarii fructelor sale cu pastaile de fasole. Frunzele sunt lucioase si au 5-7 foliole ascutite. Cu timpul, frunzele se alungesc si formează pana la 15 foliole. In interior, poate ajunge pana la 2 metri inaltime. Pentru a-i controla cresterea, este necesar sa-i tai varfurile. Este iubitor de lumina si apa. Nu trebuie insa tinut in bataia directa a soarelui, iar udarea se face regulat, cam la o saptamana, de preferat cu apa filtrata.

#3. Arborele banilor

Este una dintre cele mai frumoase si mai delicate plante aducatoare de noroc. Frunzele arborelui au cinci foliole lucioase. Adeptii feng-shui sunt de parere că cele cinci foliole nu sunt altceva decat simbolurile celor cinci elemente fundamentale. Adesea, tulpinile plantei sunt impletite. Ca planta de interior, atinge cel mult inaltimea unui copacel.

Plaseaza-l intr-un spatiu slab iluminat si uda-l regulat si din abundenta. Pentru a se dezvolta frumos, o data pe saptamana ii poti pulveriza pe frunze apa calduta.

#4. Planta-sarpe

Poate ca nu te atrage neaparat prin denumirea ei populara, insa cu siguranta te vor atrage aspectul ei si faptul ca este benefica locuintei. Planta isi trage numele de la aspectul frunzelor, lungi, ascutite, carnoase si cu striatii, care inevitabil te duc cu gandul la pielea sarpelui. Acestea sunt dispuse in evantai.

Este o planta foarte toleranta, adaptandu-se tuturor conditiilor de mediu. Poate fi tinuta atat in interior, cat si in bataia directa a soarelui, iar udarea se face abia după ce solul s-a uscat complet.

Ai acasa vreuna dintre aceste plante aducatoare de noroc?

Mai cunosti si alte astfel de plante?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *