Articole similare

PHILIPS HUE PENTRU CASE INTELIGENTE

PHILIPS_HUE_PENTRU_CASE_INTELIGENTE

Atunci cand spunem “casa inteligenta”, prima data ne gandim la electronice si electrocasnice interconectate, care pot fi controlate de la distanta de pe dispozitivele mobile, devenind, astfel, adaptate la stilul nostru de viata dinamic. Dar unei case cu adevarat inteligente nu trebuie sa-i lipseasca si un sistem de iluminat pe masura. Hue Personal Wireless Lighting de la Philips isi va gasi perfect locul intr-o locuinta moderna, in care tehnologia este la loc de cinste, fiind o adevarata inovatie in domeniu.

Ce este acest sistem Hue? Pentru inceput, trebuie sa stii ca sistemul initial este alcatuit dintr-un dispozitiv numit bridge, care se conecteaza la reteaua ta Wi-Fi prin router, si 3 becuri LED Philips Hue. Pentru ca sistemul sa fie complet, instaleaza pe tableta sau pe telefonul tau cu Android sau iOS aplicatia Hue, disponibila gratuit. Aceasta va transforma smartphone-ul sau tableta ta intr-o telecomanda, prin care vei putea controla luminile din casa ta fie ca esti acasa, fie ca esti la birou sau in vacanta.

Bridge-ul este, practic, punctul de legatura dintre aplicatia mobila si becurile speciale Hue din casa ta, care poate controla pana la 50 de astfel de becuri sau alte dispozitive de iluminat din aceeasi gama inteligenta. Odata ce l-ai pus in priza, il conecteazi la routerul Wi-Fi si gata.

Ce poti face prin aplicatia mobila Hue? Mai multe decat ti-ai putea imagina: poti alege intensitatea luminii, poti controla becurile individual sau simultan, poti alege tonurile de alb potrivite pentru activitatile tale si poti schimba culoarea luminii, in functie de starea si nevoile pe care le ai: de energizare, de concentrare sau de relaxare. Poti chiar sa alegi nuanta dintr-o fotografie si sa o reproduci in casa ta. Cand e vorba de lumina, Philips Hue face totul posibil!

De asemenea, avand in vedere ca sistemul se poate activa prin geolocatie, luminile Hue te pot intampina intr-o atmosfera primitoare, de fiecare data cand ajungi acasa. Nu in ultimul rand, atunci cand esti plecat pentru o perioada mai lunga de timp, poti activa ocazional sistemul de iluminat de pe telefon sau tableta, pentru a alunga musafirii nepoftiti.

Sistemul modern de iluminare de la Philips este completat perfect de intrerupatorul portabil Philips Hue Tap, un dispozitiv circular, mai mic decat palma ta, care poate realiza toate comenzile disponibile din aplicatia mobile. Il poti folosi pe acesta, daca telefonul sau tableta sunt la incarcat. Intrerupatorul Hue Tap poate fi montat intr-un punct fix, pe perete (cu ajutorul benzii adezive rezistente cu care vine la pachet) sau poate fi purtat prin toate incaperile din casa, intocmai ca o telecomanda. Cel mai interesant la acest dispozitiv este ca nu are nevoie de cabluri sau baterii, functionand exclusiv pe baza energiei cinetice, adica prin atingerea ta. Astfel, Philips Hue Tap este primul intrerupator inteligent din lume cu recoltare de energie.

Tot din familia Philips Hue mai fac parte si alte obiecte inteligente de iluminat, pe care le poti controla prin acelasi bridge conectat la reteaua ta Wi-Fi: lampa de masa Philips Hue Bloom, conceputa special pentru living si dormitor, lampa portabila Philips Hue Go si banda Philips Hue Lightstrip, care poate pune in evidenta anumite zone si piese de mobilier din casa ta, creand o atmosfera inedita.

HUE Personal Wireless Lighting ne-a convins si ne-a facut sa visam la o casa inteligenta. Ca sa iti faci o idee mai clara despre cum functioneaza, poti viziona cateva filmulete AICI si AICI.

Sursa: Flanco Interactiv
adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *