RelatedPost

PERIOADA REDUCERILOR…PUNCT SI DE LA CAPAT!

PERIOADA_REDUCERILOR_PUNCT_SI_DE_LA_CAPAT_Arena_Mall_Bacau

Perioada reducerilor este în plină desfășurare, motiv pentru care scoatem toți banii puși deoparte și recuperăm pentru cât n-am cheltuit tot anul. De cele mai multe ori, nici nu ținem evidența a ceea ce cheltuim și cel mai important, cât cheltuim.

Forfota din magazine a început rapid și prețurile roșii sunt la mare căutare. Având în vedere tentația tuturor pieselor reduse, indicat este să fiți sinceri/sincere cu voi și să cântăriți lucrurile înainte de a ajunge la casa de marcat. Am nevoie de această cămașă? Am cu ce asorta fusta asta? Nu e prea scurtă rochia pentru stilul meu? Poșeta asta pare la fel cu cea pe care o am deja în dulap… Iată câteva aspecte care vă vor ridica niște semne de întrebare în ceea ce privește shopping-ul în perioada reducerilor!

#1 – Dar parcă nu-mi mai place!

Din propria experiență, dar și din simpla observație a comportamentelor din jurul meu, pantofii odată doriți și ulterior cumpărați, parcă nu mai prezintă același interes ca la inceput. I-ai admirat în vitrină, i-ai probat, ai văzut și alte variante de culori, alte modele, însă prețul este mult peste ceea ce poți oferi. Astfel, ajungi să aștepți perioada reducerilor mai mult ca orice, pentru a putea spera măcar că vor avea un preț rezonabil. Momentul mult așteptat a venit și ți i-ai cumpărat! I-ai purtat o dată, de două ori și gata, nu-ți mai plac…nu există o explicație logică pentru care se întâmplă asta, însă cert este ca nu vi s-au potrivit de la început! De obicei, dorim ce nu putem avea, însă trebuie să înțelegem că “aerul de nou” nu durează o veșnicie și pantofii mult doriți au ieșit din “globul de cristal” în care i-ai plasat inițial. Un alt aspect care te va descuraja și mai mult este faptul că îi întâlnești pe stradă din ce în ce mai des, întrucât admiratoarele aceluiași model au procedat ca tine!

#2 – Se poarta poncho-ul! Îmi cumpăr unul!

Nu! Nu! Nu! Nu e o idee bună să îți cumperi piese vestimentare care nu te caracterizează doar pentru că se poartă. Ai să dai o groază de bani pe un poncho, iar acasă îți vei da seama că nu nu e conform stilului tău, nu ai contextul în care să îl porti, îți conturează greșit silueta. Când sunteți într-un magazin, căutați să evaluați posibilitatea de a purta în mai multe împrejurări acel obiect, să îl transformați într-o “piesă clasică” purtabilă ani la rând. Exemple elocvente: ghete negre de tip biker, fusta creion într-o culoare neutră, un pulover din cașmir, o geacă de blugi, o geacă din piele, un tricou simplu alb, un trench bej. Acestea sunt piese care nu se vor demoda niciodată, de aceea vor costa mai mult decât ai estimat. A nu se înțelege că la fiecare sesiune de cumpărături trebuie să cauți piesele clasice în devenire. Însă nu e cazul să arunci banii pe un “moft” doar pentru că e în tendințe!

#3 –  Brandul garantează și calitatea!

Nu! Nu! Nu! Materialul și maniera în care e croit un articol vestimentar redau calitatea. În fapt, porți eticheta sau produsul în sine? Îți dorești o bucată de brand sau o piesă anume? Vei arăta mai mult decât ridicol dacă porți ceva care nu aparține stilului personal, dar are eticheta bună. Se va observa cu ușurință că e un look forțat!

Evaluați tot ce vă trece prin mână  cu sânge rece!

V-ați dori produsul respectiv dacă nu ar mai fi la preț redus?

V-ar atrage atenția dacă ar fi un “no brand”?

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *