RelatedPost

PANTOFII DE LA A LA Z!

PANTOFII_DE_LA_A_LA_Z

Shoes … scarpe … schoenen … schuhe … zapatos … pantofi! În orice limbă am vorbi, pantofii au aceeași însemnătate pentru femeile din toată lumea! Ei pot distruge o ținută perfectă sau pot da strălucire uneia comune!

Ca să nu te mai împiedici în alegerea pantofilor, iată care este formula de succes:

Pantalonii drepți sau evazați – îi poți purta cu mai multe tipuri de încălțăminte, în funcție de efectul pe care îl cauți. Pentru o înfățișare sofisticată și în tendințe, poartă-i cu niște pantofi cu vârf ascuțit și cu toc mediu sau înalt. Pentru o înfățișare clasică, pantalonii lungi arată mai bine cu mocasini sau botine până la gleznă, cu toc de 5 – 6 cm. Ai grijă ca tivul pantalonilor să atingă jumătatea tocului dar să nu se târască pe jos. Nu-i purta cu pantofi cu botul rotund, pentru că lumea din jurul tău va avea senzația că cineva ți-a retezat picioarele.

Fustele până la genunchi – arată cel mai bine cu pantofi cu toc mediu sau înalt, cu vârf fie ascuțit fie rotunjit. Pantofii care îți vor face sigur un picior mai subțire și mai lung sunt cei decupați la spate (sling-backs) sau în față (D’Orsay) și cu vârful foarte ascuțit (needle point) sau semi-ascuțit (almond). Alte modele potrivite sunt pantofii clasici, pantofii și sandalele cu talpă ortopedică, pantofii cu vârf ascuțit și toc de 4 – 5 cm (kitten heel). Fustele până la genunchi, în funcție de croiala lor, pot fi purtate și cu cizme înalte sau pantofi cu tocuri foarte înalte. Evită să le porți cu pantofi sau sandale fără toc, pentru că această combinație crează o înfățișare neîngrijită și riști să pari de-a dreptul pitică.

Fustele mini – pe timp de vară, fustele mini trebuie purtate cu sandale sau balerini fără toc, cu papuci între degete (thongs), sandale delicate, cu barete fine și cu toc nu foarte înalt, sau cu sandale-espadrile cu talpă ortopedică. Iarna arată sexy dacă sunt purtate cu cizme înalte al căror toc să nu depășească 2.5 – 3 cm înălțime sau cu pantofi masculini, tip oxford (cu șireturi în față). Cu cât tocul este mai înalt, cu atât întreaga înfățișare va fi mai vulgară și mai comună.

Fustele lungi sau până la jumătatea gambei – arată cel mai bine purtate cu balerini fără toc, pantofi cu vârful rotund, pantofi masculini sau cu mocasini comozi. Înălțimea maximă a tocului de pantof pentru această lungime de fustă este de 5 – 7 cm. Tocul cizmelor poate să fie mai înalt.

Jeanși – poți purta cam orice, în funcție de cum vrei să arăți! Pentru o înfățișare sexy și o noapte în club, poartă o pereche de sandale cu toc înalt și cu barete metalice. Vrei să te îmbraci casual? Mocasini, saboți cu toc sau fără, espadrile, teniși Converse, balerini, sandale romane, botine până deasupra gleznei chiar cizme înalte.

Orice ai purta, fii feminină și adoptă o atitudine potrivită caracterului tău, niciodată una care nu te reprezintă!

Sursa: Image Matters

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *