RelatedPost

PALARIA – UN ACCESORIU CHIC

PALARIA – UN ACCESORIU CHIC

Pălăria este un accesoriu cu o istorie bogată, prima reprezentare a acesteia aparând sub forma unor picturi într-un mormânt din Teba, Grecia, simbolizând un anumit statut social. În secolul 19 au început să apară tot mai multe stiluri de pălării atât pentru femei cât și pentru bărbați. Modele variază încă de atunci de la pălării de dimensiuni reduse la cele mari, decorate cu accesorii diverse – dantelă, paiete, strasuri, fundițe, panglici în culori diverse ș.a.

Astăzi, pălăria este un accesoriu statement, purtat cu același scop ca în secolele trecute, de a ieși în evidență. Anii `90 aproape că au eliminat acest accesoriu din garderoba femeilor, dar în ultimii ani, pălăria își face apariția din ce în ce mai des, și nu numai pe podium, ci și în ținutele de zi cu zi. Ce-i drept, pălăria nu se potrivește oricărei ținute și oricărei personalități. Iată modelele cele mai căutate:

Pălăriile androgine. Pălăriile bărbătești clasice sunt modele care se poartă anul acesta, în forma lor clasică sau ușor feminizate, cu borul mai mare, în toate culorile. Acest tip de pălărie se îmbină atât la o ținută mai avangardistă, cât și la una casual. Pălăria bowler e prezentă în ținutele mai delicate, în combinație cu fuste, cămăși puțin transparente, cămăși din dantelă, totul în contrast cu natura bărbătească a pălăriei. Acestea pot fi combinate și cu cizme joase, o geacă din piele și blugi.

Pălăriile feminine purtate anul acesta sunt cele cu bor mare, rigid sau flexibil, în stilul floppy sau al pălăriilor de plajă. Spre deosebire de pălăriile masculine, cele feminine sunt purtate la ținute mai mult elegante decât casual. Au un design mai boem și evidențiază o ținută mai specială, fiind purtate de persoane cu o atitudine pe măsură. Pălăria din fotografia 5 poate fi purtată chiar și la nuntă.

Pălăriile bărbătești adaptate stilului feminin le recunoașteți după borul mult mai mare decât proporțiile normale. Această combinație între cele două stiluri permite purtarea pălăriei la ținute în stiluri foarte diferite, casual dar și elegante, în combinație cu o haină de blană, dar și cu un cardigan negru lung sau o geacă de piele.

Dacă nu ați folosit până acum pălăria ca accesoriu în ținutele di zi cu zi și ați vrea să începeți, trebuie să alegeți o pălărie conformă cu silueta. Începeți prin a merge în magazine și a proba diferite stiluri. Veți găsi modele interesante la H&M, Stradivarius, New Yorker, Reserved, Meli Melo și nu numai.

 

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *