RelatedPost

NOUTATILE REVOLUTIONARE DE LA CES 2016

NOUTATILE REVOLUTIONARE DE LA CES 2016

CES, cel mai important targ de tehnologie al inceputului de an, care s-a desfasurat la Las Vegas, a avut 170.000 de participanti, iar în materie de lansari, surprizele au venit din categorii mai putin traditionale de produse, precum dronele sau dispozitivele pentru realitate virtuala.

Masinile

Au fost vedetele editiei de anul acesta a CES, dar nu in sensul performantelor traditionale ale unui automobil, remarca Endgadget. Automobilele care se conduc singure au fost prezente in mai multe versiuni, propuse de KIA, Google sau Uber, dar este vorba si despre producatori ca Faraday Future, care promoveaza concepte futuriste ca geometria variabila. Chevrolet a prezentat Chevy Bolt EV, un vehicul electric relativ ieftin, la pretul de 30.000 de dolari, cu care este pus in vanzare. Lansarile traditionale de anul acesta urmeaza sa aiba loc, totusi, la targurile auto traditionale, precum cel din Detroit.

Chevy Bolt EV

Foto

Noutati revolutionare numai de la Nikon. Compania a ”luat fata” Canon sau Panasonic prin lansarea D5, DSLR de top, foarte rapid, cu o sensibilitate la lumina exceptionala, pana la 3.280.000 ISO. Nikon D5 filmeaza 4K, lucru care reprezinta un atac frontal la Canon, specialistul in video, pana acum. Camera are un pret pe masura facilitatilor: 6.500 de dolari in SUA.

Nikon D5, DSLR

Haine inteligente

Daca bratarile de fitness au fost o prezenta frecventa la CES, Samsung a incercat sa duca trendul ”wearables” (gadgeturi de purtat) mai departe. Cnet relateaza ca, alaturi de companii specializate ca Hexoskin sau Sensoria, sud-coreenii au lansat diferite articole de imbracaminte de sport, de la ciorapi la brasiere, cu senzori incorporati, care masoara diferiti parametri fiziologici, precum pulsul. Pentru acest tip de produse, bateria ramane inca o problema.

Sensoria wearables

Robotii-majordom

Dispozitivele mai mult sau mai putin umanoide au fost prezente la CES intr-o gama larga. Fortune face o trecere in revista a majordomilor, insarcinati cu treburi casnice. Daca Segway, Intel si Ninebot au conceput un robot care poate raspunde la usa si se comporta ca o camera de supraveghere atunci cand posesorii sunt plecati, Mother de la Sen.se are calitati de supraveghetoare, fiindcă iti aduce aminte sa-ti iei pastilele, stie unde ti-ai lasat cheile si cate grade sunt in casa. Buddy este conceput in Franta si fabricat in SUA, fiind capabil sa iti tina companie. Primeste mesaje Skype, iar fata i se transforma intr-un ecran pentru astfel de conversatii. In parteneriat cu Amazon si Wink, Ford a prezentat ceva ce seamana mai putin cu un robot tipic, fiindca e un sistem proiectat pentru automobile pe nume Sync, care se ocupa de situatia casnica inainte ca tu sa ajungi acasa.

Mother de la Sen.se

Dronele devin un hobby

Fabricantii de drone au inceput sa produca pur si simplu dispozitive de agrement sau pentru hobbisti, remarca Lifehacker Australia. Dincolo de modelele specializate, cu caracteristici de top, importante sunt comandarea dronei cu ajutorul telefonului mobil, siguranta sau designul cool. In acelasi timp, dispozitivele specializate – pentru filmari sau cele utilizate la livrari de Amazon, de exemplu – continua sa evolueze, chiar daca in momentul de fata cadrul legal pentru folosirea dronelor nu este foarte clar.

Drone

Telefoane si tablete

Dincolo de caracteristicile tehnice, una din vedetele CES a fost display-ul rulabil de la Samsung. Acesta poate fi utilizat pentru dispozitive mobile cu dimensiuni variabile, remarca Phone Arena. La capitolul acumulatori externi, MyFC a prezentat MyFC Jaq, incarcator cu hidrogen care asigura autonomie totala fata de reteaua electrica. Incarcatorul functioneaza cu cartuse de apa si sare, care asigura 1800 mAh. Referitor la tablete, categorie care pierde teren in fata smartphone-urilor de dimensiuni mari, dispozitivele de tip “hibrid” (tableta-laptop cu tastatura detasabila) castiga teren si, desigur, putere de calcul.

MyFC Jaq

Dispozitive pentru realitate virtuala

Oculus Rift, ochelarii-casca despre care se vorbeste cel mai mult in aceasta categorie, au anuntat lansarea pe 28 martie, la un pret destul de ridicat, de 599 de dolari. Cnet mai mentioneaza, in aceeasi categorie, HTC Vive si Playstation VR. Dispozitivele de acest tip asigura o experienta vizuala imersiva in diferite aplicatii si functioneaza impreuna cu un calculator cu caracteristici tehnice de top. Ceea ce inseamna ca 2016 e anul in care realitatea virtuala va fi adoptata doar de entuziastii cu bani.

Oculus Rift, ochelarii-casca

Camere si imprimante 3D

XYZprinting de la daVinci Junior costa numai 349 de dolari si ar putea duce imprimantele 3D in lumea consumatorilor obisnuiti, remarca PC Magazine. Lenovo, Acer si Dell au propus laptopuri cu camere 3D. Dell Venue 8 7000 are, de exemplu, patru camere video, dintre care una pentru selfie. Celelalte trei pot fi folosite la scanare de obiecte, jocuri video gen Kinect si comanda prin gesturi a calculatorului.

XYZprinting de la daVinci Junior

Sursa: Mediafax
adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *