RelatedPost

NICIODATĂ SĂ NU SPUI NICIODATĂ!

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA_Arena_Mall_Bacau

Tendințele în modă oscilează de la un an la altul extraordinar de mult! Chiar de la un sezon la altul! Unul din aspectele deosebit de interesante este faptul că anumite piese vestimentare evoluează o dată cu noi – în aspect, în combinatie cu alte piese, chiar se completează cu altele.

Chiar atunci când considerăm că avem un stil definitoriu, intervine liberul consimțământ să diversificam și să adoptăm ce ne propune moda. Astfel, devenim surprinse de propriile alegeri.

… te simțeai relaxată în blugi? Acum ai vrea să încerci parcă diferite forme de fuste!

… balerinii sunt cei mai comozi papuci? Pardon, am vrut să zic pantofi cu toc!

… încă o fi la modă “all black”?

Însă ce-i cu sintagma “red is the new black”?

Dar “purple is the new black”?

Deci “All colours are the new black”?!

IATĂ CÂTEVA MOTIVE PENTRU CARE NE TOT SCHIMBĂM ALEGERILE VESTIMENTARE ȘI ÎNTR-UN FINAL STILUL!

NI S-A OBIȘNUIT PRIVIREA

În timp, ochiul își formează un anumit tipar estetic, întâlnit nu numai la sine ci și la alții. Dacă ni se potrivește un anumit tip de pantalon avem tendința de a-l achiziționa în diverse nuanțe în mod obsesiv și a-l combina cu aceleași bluze în culori diferite. Per total, look-ul este cam același. Ciudată este maniera în care moda ne modifică limitele toleranței estetice, astfel încât ce ni se părea ridicol, excentric în urmă cu câțiva ani, acum ni se pare abordabil, purtabil. Dacă vedem în mod obsesiv în magazine o anumită croială a unei hăinuțe de toamnă, începem să o și dorim pe umerașele din garderobă. Mai ales dacă o probăm și … e dragoste la prima vedere!

În altă ordine de idei, putem să și “obosim” la vederea aceluiași tip de bluză, cu același croi, aceeași nuanță dar etichete diferite. Ce e prea mult, e prea muuuult! De exemplu, sunt fete care nu au purtat și nu vor purta niciodată pantofii tip oxford cu șosetele la vedere sau fusta conică cu peplum.

TIMPUL ÎȘI LASĂ AMPRENTA

O dată cu vârsta, cele mai multe persoane apreciază calitatea în defavoarea cantității. Astfel, în loc să cumpere două rochii de proastă calitate, vor alege o etichetă cu mențiunea unor materiale de calitate. Același lucru se poate întâmpla și cu accesoriile, vor alege un ceas placat cu argint, sau din argint/aur în defavoarea briz-brizurilor care se înnegresc la primul strop de apă. Fiecare perioadă a procesului de maturizare are frumusețile ei. Nu trebuie să desconsiderăm anumite alegeri din trecut sau să avem păreri de rău, ci să evoluăm și să facem alegeri mai bune. Întregul proces necesită timp și o privire obiectivă asupra propriei persoane.

FLUCTUAȚIA ÎN GREUTATE

Trebuie să acceptăm faptul că o pereche de blugi care ne venea în facultate nu se va mai așeza la fel la 30+. Nu e un lucru rău, e timpul pentru alții noi! Nu mai suntem “noi înșine” în jeanșii prespălați de atunci asezonați cu teniși. Acum căutăm blugi cu o culoare uniformă și pantofi cu toc. Descoperim, în sfârșit faptul că fusta-creion ne face feminine, că tocurile ne transformă din fete în femei, că o bluză din mătase redă aspectul imaculat pe care ni-l dorim în defavoarea tricoului.

SUNTEM MAI ÎNDRĂZNEȚE

Experiența de viață, încrederea câștigată în noi și frumusețea interioară pe care ni le construim ne relaxează. Ceea ce înseamnă că abordăm hainele cu mai puțină timiditate, cu mai mult libertinaj și amuzament. Te gândești că nu poți regreta ceea ce nu ai încercat! Și dacă chiar dai chix din prima, te poți întoarce la revistele de modă și în fața oglinzii să le încerci pe toate până îți iese perfect!

Sursa: StyleDiary

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *