RelatedPost

NECESITATEA UNUI COOLER PENTRU LAPTOPUL SAU NOTEBOOK-UL TAU

NECESITATEA_UNUI_COOLER_PE_PENTRU_LAPTOPUL_SAU_NOTEBOOK-UL_TAU

Unul dintre cele mai utile accesorii pentru laptopuri este, fara indoiala, coolerul, care functioneaza atat ca stand, cat si ca sursa externa de racire pentru componentele interne ale acestora. Iata avantajele utilizarii unui cooler si cateva modele din care sa alegi, in caz ca intentionezi sa faci o astfel de achizitie.

Inchiderea brusca a laptopului din cauza supraincalzirii este extrem de suparatoare, indiferent ca lucram de pe el sau il folosim pentru functii de divertisment. Totusi, e important sa stii ca aceasta e o masura de siguranta pentru evitarea distrugerii anumitor componente interne. Prin folosirea unui cooler, laptopul va opera la temperaturi mai mici, iar supraincalzirea este prevenita, prin circulatia permanenta a fluxului de aer.

Asadar, principalele doua beneficii ale utilizarii unui cooler pentru laptopul sau notebook-ul tau sunt: racirea componentelor interne ale acestuia si protejarea suprafetelor care intra in contact cu zonele incinse ale carcasei. Daca ne gandim ca, de multe ori, obisnuim sa tinem laptopul pe picioare, coolerul ne fereste chiar propria piele de senzatia de disconfort creata de expunerea la temperaturi ridicate.

Racirea si ventilarea constanta asigura functionarea laptopului in parametri optimi, dar si o durata de viata mai lunga a componentelor sale. Un alt rol deloc de neglijat al unui cooler sau racitor este sustinerea laptopului intr-o pozitie usor inclinata, mai comoda la tastat, oferindu-ne un plus de confort in utilizare.

Singurele dezavantaje ale utilizarii unui cooler sunt zgomotul pe care acesta il produce, consumul din bateria laptopului si ocuparea unui port USB in plus (important in caz ca ai un laptop cu doar doua intrari USB).

Iata cateva modele pe care ti le recomandam din oferta Flanco. Pentru a rezolva problema zgomotului, alege un cooler silentios, precum Hama 53070 cu un consum redus de energie si prevazut cu baza anti-alunecare, sau Deepcool N2 Kawaii Style cu 1150 RPM.

Daca esti pasionat de gaming, iti recomandam coolerul slim, dar puternic, A+ CIC4B, cu patru ventilatoare ce dezvolta o viteza de rotatie de pana la 1800 RPM, sau DeepCool M6, cu viteza ajustabila pentru ventilator si patru porturi USB (utile pentru periferice, atunci cand ai epuizat porturile USB ale laptopului). Porturi USB suplimentare intalnim si la coolerul DeepCool Windpal, dotat cu doua ventilatoare, design anti-alunecare si picioruse cu inaltime ajustabila.

Ca ultim sfat, nu uita sa verifici, inainte de toate, compatibilitatea cu laptopul tau din punct de vedere al dimensiunii. Vezi mai multe modele pe www.flanco.ro si alege modelul care ti se potriveste.

Sursa: Flanco Interactiv
adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *