RelatedPost

LUCRURILE PE CARE NU LE ȘTIAI ÎN PRIVINȚA TĂIERII PĂRULUI

LUCRURILE_PE_CARE_NU_LE_STIAI_IN_PRIVINTA_TAIERII_PARULUI_Arena_Mall_Bacau

Schimbarea radicală a tunsorii sau doar tăierea câtorva centimetri implică anumite lucruri pe care trebuie să le știi înainte. În paragrafele ce urmează vom strecura și câteva mituri pe care voi le considerați adevărate. Iată contra-argumentele!

MITUL #1: Dacă îți tai părul mai des, îți va crește mai repede. – Tăierea vârfurilor despicate/arse nu afectează în mod direct creșterea părului în lungime. Vârfurile nu afectează foliculii de pe scalp, care de fapt determină creșterea efectivă a părului tău. Tăierea vârfurilor doar menține sănătatea firelor pe masură ce acestea cresc în ritmul normal.

MITUL #2: Respecți cu sfințenie programările la tuns. – Acordă puțin timp între tunsori, nu respecta chiar termenul bine știut de 6-8 săptămâni. Părul începe să se despice la vârfuri în jur de 3-4 luni. Programează-te atunci, nu mai devreme!

MITUL #3: Știi că îți place, nu că se potrivește. – Adoptă o tunsoare adaptată tipului de păr. Când te duci la coafor menționează dacă te ascultă părul sau nu când îl aranjezi singură, altfel te vei trezi cu o tunsoare ca în reviste când ieși de pe ușa lor însă acasă vei înnebuni la fionat. Deși stilistul va observa textura părului și te va îndruma corespunzător, pentru a fi mai sigură sfătuiți-vă înainte.

MITUL #4: Te șamponezi înainte de a merge la coafor. – Dacă știi că a doua zi mergi la tuns, nu te spăla anticipat deoarece majoritatea stiliștilor te spală oricum, pentru a avea mai multă precizie în tăierea vârfurilor.

MITUL #5: E scump să te tunzi la salon. – Caută proaspeți absolvenți de cursuri de hairstylist. Pentru a obține o tunsoare la un preț mai bun, poți opta să te tunzi la cei care abia au ieșit de pe “băncile școlii”.

MITUL #6: Părul scurt este simplu de întreținut.  NU! Chiar trebuie îngrijit mai des. Dacă optezi pentru o tunsoare bob, trebuie să iei în considerare faptul că necesită o îngrijire mai atentă. Multe fete își scurtează părul crezând că scapă de griji, că se aranjează mai ușor. Nimic mai neadevărat! Pentru ca acesta să arate bine, trebuie aranjate vârfurile corespunzător, astfel încât să capete forma tunsorii inițiale, pentru un look definit.

MITUL #7: Știi să explici ce vrei. – Mai bine ia cu tine niște fotografii. Când ajungi la salon, stilistul s-ar putea să îți recomande o tunsoare care te va avantaja însă nu îți va fi pe plac. De accea, indicat este să iei cu tine câteva fotografii pe baza cărora să ajungeți la un acord comun.

Sursa: BeautyHigh

by Adriana V.

2 thoughts on “LUCRURILE PE CARE NU LE ȘTIAI ÎN PRIVINȚA TĂIERII PĂRULUI

  1. Avatar Bristena Padurariu says:

    Foarte util articolul! Imi place mitul 5, si e si e super ok sa gasesti pe cineva care intelege ce anume vrei sa modifici si cat sa tai din lungime. Si sa-ti dea sfaturi cu privire la ingrijire…Din pct asta de vedere sunt norocoasa!:D

  2. Avatar Calatorprintimp says:

    Juniorul vrea cu breton. Le place fetelor. XoXo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *