RelatedPost

LANSARE DE CARTE “Jurnalul calator VIXON” @ALEXANDRIA LIBRARII: 28 mai 2016

Alexandria Librării şi Arena Mall Bacău vă invită sâmbătă, 28 mai 2016, începând cu ora 13.00 la lansarea cărţii Jurnalul călător VIXON, autor Carina-Elena Vădăvoiu. Despre carte vor vorbi profesorul şi criticul literar Petre Isachi, doamna profesor Ramona Mocanu, doamna scriitor Cristina Ştefan precum şi reprezentantul editurii Rovimed Publishing House, Roxana Medvetki.

http://librariilealexandria.net/2016/05/lansare-de-carte-la-bacau-jurnalul-calator-vixon/

Într-o epocă în care tinerii dovedesc o plăcere absolută în a masacra limba română pe Internet, dar și în conversaţiile uzuale, Carina Vădăvoiu se remarcă prin sensibilitate lingvistică și printr-un acut „simţ al limbii”. Surprinzătoare este opţiunea Carinei pentru proză, când majoritatea celor aflaţi la vârsta adolescenţei, la fel ca ea, aleg să scrie poezie, cu toate că aceasta presupune o mult mai mare putere de esenţializare. Acest fapt demonstrează capacitatea Carinei de a-și evalua în mod conștient abilităţile, dar și curajul de a-și exprima opţiunile și opiniile. Pe Carina am cunoscut-o de curând, în calitate de profesor de Limba și literatura română, dar numele ei îmi era familiar, căci, în anii precedenţi, a reprezentat școala în competiţiile de limbă și comunicare desfășurate la nivel gimnazial. Întâlnirea unui elev dăruit cu talent lingvistic și cu sensibilitate artistică este o binecuvântare pentru profesorul său, dar și o provocare, deoarece talentul acestuia trebuie să fie permanent cultivat, elaborat, îndrumat și promovat.

“Sper că, pe parcursul anilor următori, talentul Carinei își va găsi drumul către consistenţă, maturitate și originalitate, remarcându-se printre creatorii de vârsta sa și nu numai.”

Prof. Ramona Mocanu

Libraria Alexandria pe facebookAICI

Jurnalul-calator-Vixon.-Cartea-intai-Suflete-neinfricate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *