RelatedPost

INTERNATIONAL CONSUMER ELECTRONICS SHOW, LAS VEGAS

CES 2014

În perioada 07-10 ianuarie 2014 la Las Vegas a avut loc cea de a 47-a ediție a târgului International Consumer Electronics Show. CES a fost unul dintre cele mai importante evenimente din cursul acestui an, în cadrul actualei ediții lansându-se peste 20.000 de produse noi, participând peste 1.550 de companii de tehnologie, în peste 3.220 de standuri și înregistrându-se o audiență de peste 150.000 de vizitatori, dintre care peste 5.000 au fost din presă. Iată cele mai interesante gadgeturi aparute.

Maingear Spark

Computerele pentru jocuri sunt, de obicei, mari și grosolane, chiar de ascuns sub birou. Maingear Spark cântărește sub 500 g și are 12 cm în diagonală. În interior are un cip grafic performant, de la AMD și stocare duală, HDD/SSD. Computerul a fost proiectat să ruleze sistemul SteamOS, de la Valve, dar poate rula și Windows.

Intel RealSense 3-D Camera

Intel a prezentat o cameră care folosește undele infraroșii și tehnologia de translatare a culorilor pentru a înțelege scena din fața sa, determinând unde sunt plasați oamenii sau obiectele. Camera poate intercepta mișcări sau jocuri care augmentează realitatea. Dispozitivul este suficient de mic încât să poată fi așezat peste un laptop.

PlayStation Now

Sony a lansat oficial serviciul de streaming Playstation Now, care îți permite să joci cele mai recente versiuni ale jocurilor cumpărate deja, sau să închiriezi alte jocuri, pentru o perioadă de timp întocmai pentru a facilita viața gamerilor de pretutindeni.

LG G Flex

G Flex este printre puținele terminale care au reușit să folosească într-un mod ingenios capacitatea ecranelor OLED de a se curba. Curbura subtilă a ecranului oprește o parte din razele de lumină care distorsionează imaginea și reușește să disipe reflexiile, afișând o imagine mult mai clară.

Șosetele SF

Probabil, cel mai sofisticat lucru despre șosetele purtate de atleți este capacitatea de a masca mirosurile neplăcute. Sensoria este o nouă gamă de ciorapi a companiei Heapsylon. Dedicat în mare parte oamenilor care practică sport de performanță, acest super “gadget” poate urmări modul în care piciorul face contact cu solul și analizează ritmul fiecărui pas, minimizând astfel riscul de accidentare. Șosetele SF sunt la vânzare din luna martie la prețul de 100 $ perechea.

Costumul suprem dedicat gamingului

Kinect  de la Microsoft a promis să ne transforme corpul în controlere captând mișcările cu acuratețe. Astfel, costumul controler PrioVR lansat, folosește tehnologia motion-capture pentru a face gameplay-ul cât mai real posibil.

Phantom 2 Vision

Dronele sunt la mare căutare. Sistemul  Phantom 2 Vision din China promite să ducă  spionatul vecinilor la un alt nivel. Este ținut în aer de patru rotoare și conține o cameră de 14 megapixeli, care poate filma fișiere RAW sau video 1080p. La fel ca la camera GoPro, poți viziona un stream live de pe dispozitivul tău Android sau iPhone.

Audi Sport Quattro Laserlight

Audi a implementat un sistem de iluminare cu laser pe acest prototip. În timp ce farurile obișnuite au o rază de acțiune de 400 de metri, noul sistem cu laser atinge 800 de metri, crescând siguranța rutieră.

Husa cu electroșocuri pentru iPhone

Carcasa Yellow Jacket a fost reproiectată pentru a se potrivi cu iPhone 5 si 5S. Este echipată cu 650.000 de volți și poate fi scoasă ușor, dacă nu vrei să-ti sperii toți prietenii. Proiectanții se laudă că au modificat și sunetul produs de Yellow Jacket. Noul zgomot scos de husa cu electroșocuri e gros și intimidant. Husa mai are un atu. Poate fi folosită pe post de baterie suplimentară pentru iPhone. Va exista însă o rezervă de 10% care nu va putea fi accesată de telefon, ci va fi păstrată pentru o eventuală urgență. Yellow Jacket este disponibilă din februarie, mai întâi în SUA, pentru 149 de dolari. Singura problemă a utilizatorilor va fi doar să nu o declanșeze din greșeală în timp ce vorbesc la telefon.

Christine revoluționează piața desktop-urilor

Razer e deja un nume în domeniul perifericelor cu aspect futurist. De data asta, compania se gândește să revigoreze cu totul viitorul sistemelor desktop, cu toate că până acum, nu au mai construit niciodată un sistem desktop. Americanii au prezentat la Las Vegas proiectul Christine ca un PC modular. E deocamdată doar în stadiu de concept, iar ideea de la care pornește e simplă: asamblarea sau upgrade-ul unui desktop PC poate fi realizată și de cei care nu au cunoștințele necesare. Astfel, oricine își poate construi singur un calculator. Tot ce trebuie să facă utilizatorul e să introducă niște module la locul lor și gata! Fiecare modul ar putea conține  un HDD, procesor, RAM sau o placă video. O altă inovație cu care vine Christine e răcirea cu ulei mineral. Rezervorul de ulei e amplasat în partea inferioară, pentru o răcire mai bună. Fiecare modul e prevăzut cu un sistem dublu de valve, pentru ca toate componentele să fie răcite în condiții optime.

PROJECT CHRISTINE, CONCEPT TRAILER

Găsiți mai jos câteva imagini cu noile gadgeturi lansate !

Surse: www.yoda.ro ; www.altex.ro ; www.ces.cnet.com

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *