RelatedPost

In lunile MARTIE si OCTOMBRIE “Asculta 5 minute de muzica clasica” @Arena Mall!

Sa asculti muzica clasica la mall sau cand iti faci cumparaturile la un hipermarket? Raspunsul este pozitiv: din octombrie 2010, in fiecare zi a lunilor martie si octombrie, Radio Romania Muzical propune inregistrari cu celebre lucrari din muzica culta in spatii neconventionale – hipermarketuri, mall-uri,  librarii, muzee, sedii de firme.

Partenerii proiectului consta in nume importante din retailul si business-ul romanesc, care au sustinut initiativa cu entuziasm, observand impactul pozitiv pe care campania o are si asupra propriilor angajati, si asupra clientilor lor din intreaga tara: Carrefour Romania, Cora Romania, Mega Image, Mobexpert, Dedeman, Leroy Merlin, Librariile Humanitas, Castelul Bran, CRH Romania, Iulius Mall din Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava, Mood Media, Palas Mall Iasi, ParkLake Shopping Center si Baneasa Shopping City din Bucuresti, PwC Romania, Raiffeisen Bank, Vivo din Pitesti si Baia Mare, Arena Mall Bacau, Hello Shopping Park din Bacau. Cel mai nou partener al proiectului, incepand din martie 2019 este lantul Leroy Merlin Romania.

Ambasador al proiectului este binecunoscutul violonist Alexandru Tomescu:

Sunt sigur ca aceste 5 minute de muzica clasica pe zi, timp de 2 luni pe an, vor trezi gustul multora dintre ascultători nu doar pentru muzica clasica, ci si pentru arte, cultura si frumos, imbunatatind viata multora si deschizand noi ferestre existentei noastre spirituale.”

Proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” a cunoscut din 2014 și o nouă formă de dezvoltare, grație unui parteneriat semnat între Radio România și Ministerul Educației Naționale. Proiectul facilitează apropierea copiilor față de muzica clasică în cel mai simplu mod, prin audiția concretă a materialelor puse la dispoziție de Radio România Muzical care includ atât o lucrare muzicală, cât și o poveste despre acea piesă muzicală.

Păreri ale celor care au ascultat muzică clasică în aceste spații la edițiile trecute:

“Numai 5 minute? Am auzit mai devreme, când am intrat, era o piesă la pian. Pur şi simplu m-am învârtit pe-acolo numai să stau s-o ascult.”

“E mare lucru! Părerea mea e că atunci când intri într-un magazin şi auzi o piesă de muzică clasică mai accesibilă pentru public, atunci într-adevăr şi magazinul respectiv îşi face o reclamă bună.”

“Într-un spaţiu neconvenţional şi atât de comercial, cu oameni care sunt preocupaţi în special de a-şi asigura coşul zilnic, deodată auzi o muzică diferită şi este un moment în care te detaşezi puţin şi intri într-o altă lume. Acele 5 minute fac foarte bine!”

“Pe lângă originalitatea lui, care este lăudabilă, ne ajută foarte mult, un pic să ne deschidem sufletul și să fim un pic mai buni, pentru că suntem sătui de atâta muzică comercială, care știm ce efecte are asupra psihicului în primul rând, pe care de cele mai multe ori le ignorăm. Cred că în timp începem să gustăm mai mult din această categorie mai selectă de muzică.”

Copiii au și posibilitatea de a participa la un concurs derulat online cu întrebări în legătură cu lucrările ascultate. În anul școlar 2014-2015, aproximativ 120.000 de copii din toată țara au participat la proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică”; în anul școlar 2015-2016 la proiect au participat 145.000 de copii și au fost organizate și două concursuri naționale: unul de desene inspirate de muzică, pentru elevii claselor primare, și unul de audiții muzicale, pentru elevii claselor gimnaziale.

Mai multe informatii despre aceasta campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute.

Radio Romania Muzical, unicul post de radio romanesc dedicat muzicii clasice, poate fi ascultat in FM (97.6 și 104.8) sau live online la www.romania-muzical.ro.

In Arena Mall Bacau, proiectul a fost initiat in 2016 si continua pana astazi sub aprecierea clientilor nostri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *