RelatedPost

“IMPREUNA PENTRU PARCUL GHERAIESTI!” – #ZPG, editia II: 09-13 septembrie 2015

"IMPREUNA PENTRU PARCUL GHERAIESTI!" - #ZPG, editia II: 09-13 septembrie 2015

Proiectul “Impreună pentru Parcul Gheraiesti” este o initiativa a Asociatiei pentru Dezvoltare Activa ce se desfasoara in Bacau si are misiunea de a promova potentialul biologic si de agrement al Parcului Gheraiesti in comunitatea locala si de a promova un stil de viata sanatos in randul tinerilor. Temele principale ale activitatilor sunt: protectia mediului, educatie prin sport si activitati in aer liber, cetatenia europeana si voluntariatul.

Prin activitatile sale, proiectul urmareste: facilitarea unei dezbateri publice privind problemele de mediu la nivel local si valorificarea rezultatelor prin implicarea factorilor de decizie in identificarea de masuri ecologice sustenabile pentru managementul Parcului Gheraiesti, dezvoltarea unui instrument de promovare a potentialului biologic si de agrement a parcului, promovarea culturii ecologice in randul tinerilor din municipiul Bacau, diversificarea ofertei de activitati in aer liber pentru tineri si promovarea unui stil de viata sanatos, dezvoltarea constiintei europene a participantilor prin implicarea acestora activ in cadrul tuturor activitatilor proiectului si prin evidentierea relatiilor tanar-comunitate si promovarea voluntariatului, asumarea rolului de cetateni europeni in randul tinerilor din Bacau.

Astfel, ADA organizează în perioada 09-13 septembrie 2015 a doua editie a Festivalului Educational ZPG. Pe 9 septembrie, va avea loc lansarea oficiala a proiectului ZPG 2, iar in perioada 10-13 septembrie 2015, vor avea loc in Parcul Gheraiesti patru tipuri de activități:

  • ACTIVITATI EDUCATIONALE: workshop-uri de dezvoltare personala, creativitate, jocuri, ateliere hand made, prim ajutor si multe altele – facilitate de catre organizatii nonguvernamentale din Bacau.
  • ACTIVITATI SPORTIVE: cross-uri de alergat si pe bicicleta, workshop-uri pentru un stil de viata sanatos, etc.
  • ACTIVITATI CULTURALE: piese de teatru, concert, dansuri – sustinute de tineri bacauani, dar si trupe locale, pe parcursul celor patru zile de eveniment.
  • SESIUNI DE DEZBATERI pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a parcului Gheraiesti.

Arena Mall s-a alaturat echipei de ”eroi”, ca sponsori si parteneri, devenind Sponsor Bronz al festivalului. Va asteptam sa participati la activitatile de tip concurs din cadrul festivalului pentru a putea castiga premiile oferite de Arena Mall: vouchere la bowling, biliard, tenis de masa sau abonamente la sala Arena Fitness Club.

A doua editie a Festivalului educational Zilele Parcului Gheraiesti se desfasoara in perioada 09 – 13 septembrie 2015, in cadrul proiectului Zilele Parcului Gheraiești 2 #ZPG2, implementat de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa si finantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+, KA3 – Dialog structurat.

INFORMATII SUPLIMENTARE: Asociatia Pentru Dezvoltare Activa & Parcul Gheraiesti & Dezvoltare Activa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *