RelatedPost

HIGH TECH ALL THE WAY – Noul Audi A4 si A4 Avant @Cybernet Auto Center

HIGH TECH ALL THE WAY – Noul Audi A4 si A4 Avant @Cybernet Auto Center

Modelul de dimensiuni medii Audi A4 a ajuns la o nouă generaţie, cea cu numărul 5, denumită intern B9.

Noua generație Audi A4 reprezintă o sinteză fascinantă între tehnologie și estetică. Toată tehnologia prezentă pe cea mai bine vândută familie de modele a mărcii a fost redefinită pentru a stabili încă o dată un punct de referință în segment.

Un bun exemplu al acestui aspect este reprezentat de aerodinamicitate: modelul A4 Limuzină oferă cel mai bun coeficient aerodinamic din clasa sa: cu o valoare de 0,23. Sistemele de asistență și infotainment se remarcă prin calitatea extraordinară. Noua generație de motoare TFSI în 4 cilindri beneficiază de noi metode de combustie, stabilind noi referințe la capitolele: consum de carburant, emisii și performanțe.

Cu o lungime de 4,73 metri și un ampatament de 2,82 metri – noul Audi A4 impune pe șosea. O proeminentă linie orizontală prezentă atât în partea din față cât și în cea din spate accentuează lățimea vehiculului. Designul grațios cu linii concise exprimă eleganța sportivă a mărcii. Grila Singleframe este lată și coborâtă, iar farurile Audi Matrix LED (inclusiv semnalizare dinamică) asigură un trademark vizual.

Cu până la 120 kilograme mai ușor

În comparație cu modelul anterior, dimensiunile au crescut, insa greutatea a fost redusă în mod considerabil – cu până la 120 kilograme. Caroseria noului model Audi A4 este una dintre cele mai ușoare din clasa sa, grație atât unui mix inteligent de materiale, cât și construcției ușoare.

Audi A4 este lider în clasa sa și în termeni de nivel de zgomot. Toți pasagerii se pot bucura de spațiul generos, iar liniile discrete accentuează lățimea interiorului. O bandă lată cu guri de ventilație integrate și o largă suprafață decorativă- astfel se infatiseaza la interior noul A4. Pe timp de noapte, un sistem disponibil opțional iluminează contururile portierelor și ale consolei centrale. Calitatea prelucrării este deosebit de ridicată. Culorile și materialele utilizate urmează un nou concept, oferind clienților o mai mare libertate de configurare.

Portbagaj cu deschidere pe bază de senzor: modelul A4 Avant
Portbagajul noului A4 Avant oferă un spațiu de depozitare de 505 litri, reprezentând cea mai mare valoare din clasa sa. Rabatând spătarul banchetei, volumul poate fi extins la 1.510 litri. Hayonul acționat electric este standard, iar opțional se poate opta pentru deschidere și închidere controlată cu ajutorul unui senzor.

Cele două noi modele oferă o abundență de tehnologii inteligente, al căror mod de utilizare este și mai intuitiv, grație noului concept de control și afișare Audi MMI. Printre cele mai reprezentative soluții tehnologice ale noului A4 se enumeră Audi virtual cockpit, faruri Audi Matrix LED, Audi smartphone interface, Band & Olufsen Sound System cu 3D Sound, Audi phone box cu încărcare wireless, head-up display, cât și noile sisteme de asistență și servicii Audi connect.

Informație și fascinație: Audi virtual cockpit și MMI

Aici, accentul este pus pe două inovații: sistemul opțional Audi virtual cockpit – instrumentele de bord complet digitale cu ecran LCD de 12,3” afișează cele mai importante informații la rezoluție înaltă, cu un grad înalt la detalii și efecte sofisticate.

Conceptul de control MMI din consola centrală reprezintă un alt nou feature având rolul de element central de control. Sistemul infotainment de top, navigația MMI plus cu MMI touch și display-ul generos de 8,3 inci oferă un touchpad amplasat pe butonul rotativ pentru introducerea de caractere și pentru funcția de zoom. Întreaga logică de control MMI este similară cu cea a unui smartphone, incluzând și o funcție inteligentă de căutare free-text.

Putere concentrată de procesare

Navigația MMI plus este susținută de puterea de procesare a celei de-a doua generații a platformei modulare de infotainment, ce permite mărcii Audi să introducă rapid inovațiile din domeniul consumer electronics în vehicul.

Dacă optează pentru un vehicul echipat cu navigația MMI plus, clienții primesc automat modulul Audi connect, ce conectează modelele A4 și A4 Avant la internet conform standardului de înaltă viteză LTE (4G). Pasagerii pot naviga pe internet și transmite/recepționa email-uri cu ajutorul dispozitivelor mobile și a unui punct de acces Wi-Fi, în timp ce șoferul poate apela serviciile Audi connect, gândite special pentru acesta.

Audi smartphone interface este un alt element remarcabil. Acesta integrează smartphone-urile ce au la bază platformele iOS și Android într-un mediu dezvoltat exclusiv cu acest scop – Audi MMI. Audi phone box conectează smartphone-urile la antena vehiculului și le poate încărca wireless, conform standardului Qi. Pentru fanii împătimiți ai domeniului hi-fi, Audi oferă sistemul audio Bang & Olufsen cu inovatoarea tehnologie 3D Sound, introducând noua dimensiune a înălțimii. Noua Audi tablet poate fi folosită pe post de sistem flexibil de rear seat entertainment.

Motoare puternice cu patru și șase cilindri

Noile Audi A4 și A4 Avant vor dispune la lansare de șapte motorizări, trei TFSI și patru TDI. Puterile acestora au crescut semnificativ și variază între 110 kW (150 CP) și 200 kW (272 CP), iar consumul de carburant a fost redus cu până la 21%. A4 2.0 TDI ultra consumă în medie doar 3,7 litri de motorină pe 100 kilometri și emite doar 95 grame de CO2 pe kilometru; valorile corespunzătoare pentru modelul Avant sunt 3,8 l/100 km și 99 g CO2/km. Toate motoarele îmbină eficiența înaltă cu puterea sportivă. Acest lucru se remarcă mai ales în cazul celor două motoare 3.0 TDI cu 6 cilindri.

Noul Audi A4 dispune de o revoluționară inovație pentru motoarele pe benzină: unitatea 2.0 TFSI ultra cu 140 kW (190 CP) utilizează o metodă de combustie complet nouă, deosebit de eficientă, asigurând un consum de carburant de doar 4,8 litri pe 100 kilometrii și emisii de CO2 de doar 109 g/km; valorile corespunzătoare pentru modelul Avant sunt 5,0 l/100 km și 114 g CO2/km. Pe parcurs va fi lansată și o versiune g-tron a cărei metodă de propulsie utilizează gazul natural sau Audi e-gas – combustibilul produs în mod sustenabil de Audi.

S tronic, tiptronic și transmisie manuală

Trenul de rulare și șasiul noilor Audi A4 și A4 Avant au fost complet reproiectate. Transmisia manuală cu 6 trepte, S tronic cu 7 trepte (disponibilă acum și pentru tracțiunea față) și tiptronic cu 8 trepte au fost reproiectate; transmisiile automate oferă acum o funcție economică de mers în gol. Controlul selectiv al cuplului suplimentează lucrul tracțiunii față și al tracțiunii quattro. În cazul celui mai puternic motor TDI, Audi va oferi opțional un diferențial sport pentru puntea spate, începând cu anul 2016.

Dinamică de condus

Manevrabilitatea noului A4 face un mare pas înainte: fiind pe de-o parte orientată către sportivitate și performanță, iar pe de altă parte axată pe confort. Filtrul aferent sistemului de direcție și suspensia elimină perturbațiile precum cele de pe drumuri cu suprafețe accidentate, dar comunică șoferului informații importante, de exemplu creșteri ale forțelor laterale. Această performanță se realizează cu ajutorul punților cu cinci brațe și al servodirecției electromecanice, acestea fiind deosebit de ușoare. Tot ele constituie baza pentru o manevrare dinamică și confort de primă clasă, reducând totodată consumul de carburant. Alte opționale reprezentative la acest capitol sunt direcția dinamică, al cărei raport variază în funcție de viteză și de unghiul de virare, iar suspensia cu amortizoare adaptive permite șoferului să aleagă în premieră între două moduri: sport sau confort. Ambele setări ale suspensiei sunt incluse în sistemul Audi drive select, sistem standard pentru motorizări ale căror puteri depășesc 140 kW (190 CP).

Cea mai mare gamă din clasa sa: sisteme de asistență și siguranță

Audi A4 și A4 Avant reprezintă puncte de referință în clasa lor grație numeroaselor sisteme de asistență. Predictive efficiency assistant sprijină șoferii în ceea ce privește economia de carburant, Audi active lane assist îi ajută să păstreze banda de rulare, iar adaptive cruise control inclusiv funcții Stop&Go și traffic-jam assist facilitează șofatul în ambuteiaje. O caracteristică specială a funcției trafiic-jam assist este reprezentată de strategia sa de control. Aceasta ține cont de un număr mare de parametri precum marcaje și traficul din față. Alte inovații ce contribuie la siguranța în trafic sunt parking assist, rear cross-traffic assist, exit warning, asistentul pentru evitarea coliziunilor, turn assist și sistemele Audi pre sense.

Noile modele Audi A4 și A4 Avant vor fi disponibile în Europa începând cu toamna anului 2015. Echiparea standard a acestora este mai cuprinzătoare decât cea a modelelor precedente, incluzând faruri Xenon, keyless go, interfață Bluetooth, Audi drive select (pentru modelele echipate cu motoare ale căror puteri depășesc 140 kW/190 CP) și display color MMI cu diagonala de 7 inci.

Vă invităm în showroom-ul Cybernet Audi Center pentru a testa şi admira modelul în detaliu, începând cu 14 Decembrie 2015. Masina va putea fi admirata in premiera in Bacau, in Arena Mall … in curand!

Pentru informatii complete şi oferte personalizate, ne puteţi suna la telefon: 0234 577 109 sau trimite un e-mail la adresa audi@autocenter.ro

Ne găsiţi şi pe pagina noastră de facebook!

Către pagina noului model Audi A4: www.autocenter.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *