Articole similare

GREȘELI VESTIMENTARE MASCULINE DEMNE DE LUAT ÎN SEAMĂ

greseli vestimentare masculine demne de luat in seama

ÎNTREBARE ADRESATĂ BĂIEȚILOR:  Voi judecați fetele după modul cum se îmbracă?

Răspunsul nr. 1: Nu. E o prostie! Contează personalitatea, comportamentul, doar nu voi avea o relație cu hainele ei ci cu persoana, fără doar și poate! (Alex Belecciu)

Răspunsul nr. 2: Hmmm…într-un fel! Desigur, mă uit la multe aspecte până să fac un pas însă, în principiu, atitudinea trebuie să corespundă felului ei de a fi, cu hainele alea sau fără hainele alea! (Andrei Jivan)

Răspunsul nr. 3: Nu știu…probabil hainele pe care le poartă trebuie să i se și potrivească pentru că pe toate drumurile găsești fete care se chinuie tare pe tocuri, doar din dorința de a fi atrăgătoare, care poartă fuste scurte cu motivația că … se poartă! (Călin Lazăr)

 

REFORMULARE:  Voi judecați PRIMA DATĂ fetele după modul cum se îmbracă?

Răspunsul nr. 1: Nu știu…pusă problema așa trebuie să aibă o apariție curată, apoi intru în discuție. (Alex Belecciu)

Răspunsul nr. 2: Așa spus..da! Pentru că e primul lucru pe care îl văd când mă uit la ea. (Andrei Jivan)

Răspunsul nr. 3: Clar da! Înainte să mă îndrăgostesc de personalitatea ei, întâi văd dacă îmi place ce … văd! (Călin Lazăr)

 

Hai să vorbim cinstit! Bărbații scanează de sus în jos o fată și apoi leagă două cuvinte cu aceasta pentru a se cunoaște. Gândiți-vă că fetele analizează mult mai mult un băiat înainte de a face un pas spre el. Știm cu toții că fetele gândesc mai detaliat orice lucru simplu și își fac 1000 de păreri până să îl cunoască cu adevărat, prin urmare vă dezvăluim câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare pentru o primă impresie! Da…despre băieți este vorba!

1.    HAINELE CU IMPRIMEURI…FUNNY

Ce-i drept, magazinele au o gamă variată în materie de tricouri cu imprimeuri din desenele animate, jocuri video, de altfel tot ce înseamnă animație. Nu ne înțelegeți greșit, nu e nimic în neregulă să ai suflet de copil, să fii fan jocuri video, să te mai uiți din când în când la Tom&Jerry…însă nu le purta pe tricou! Fiecare categorie de vârstă are momentul ei, astfel, faptul că tu porți acel imprimeu, nu te face să pari mai tânăr, nu te face un bărbat stilat, nu te face să fii luat în serios, nu face nimic bun.

2.    ȘOSETELE ALBE

Șosetele albe sunt permise doar în activitățile sportive, asociate cu piese vestimentare din raionul cu articole sportive. A nu se accepta scuza “n-am avut șosete negre curate” sau “lasă că oricum nu se observă pe sub pantaloni” (… și când stai pe scaun ce faci?). Sub nici o formă! Costumul negru se va purta cu șosete negre și cu pantofi de culoare închisă! Dacă porți pantaloni și pantofi albi, alege o altă nuanță la șosete în loc de alb, ceva apropiat oricum. De asemenea, este inadmisibil să invoci scuza că șosetele albe dau senzația de curat! Mai degrabă, dau senzația de prost îmbrăcat.

3.    CĂMAȘA CU MÂNECĂ SCURTĂ

Vă oferim câteva motive pentru care cămașa cu mânecă scurtă nu a fost, nu este și nu va fi în tendințe:

  • nu se vor observa niciodată acei 2 cm din manșeta cămășii sub mâneca sacoului;
  • este de prost gust să se vadă părul de pe mână;
  • nu îți oferă nota de eleganță mult dorită.

Motivul pentru care cei mai mulți dintre voi poartă cămașa cu mânecă scurtă este vremea bună, soarele care te cam încălzește sub mâneca lungă. Cel mai bine este să sufleci mânecile, nu să îți cumperi cămașa deja “tăiată”. O sufleci astfel încât să faci rulajul perfect, să treacă ușor de cot pentru a avea confort și libertate de mișcare a brațelor. Arată mult mai bine și mai și economisești bani deoarece o cămașă cu mânecă lungă este versatilă, deci o porți la mai multe ocazii, cu sau fără cravată.

4.    MATERIALUL

Materialul este poate cel mai important aspect de urmărit. Să nu care cumva să cumperi haine foarte scumpe făcute din materiale proaste. Alegeți materiale naturale precum bumbacul deoarece absorb și elimină transpirația, nu poliesterul care menține transpirația, lipește haina de corp și provoacă mâncărimi. Nu mai spunem că, dacă îți cumperi materiale de calitate, ai haina mai mult timp în garderobă pentru că rezistă mai multor spălări. A se evita și obiectele vestimentare (bluze, fulare) din acryl (peste 70%) deoarece se vor scămoșa foarte repede deși țin cald. De evitat materialele care fac un costum să pară lucios și fâșul care face geaca mai lucioasă decât de obicei (acel fâs ieftin).

5.    MĂRIMEA NEPOTRIVITĂ

Atenție aici la persoanele care vă însoțesc la cumpărături. Dacă imaginea lor despre un produs vestimentar este una, nu înseamnă că este cea mai potrivită pentru voi. Tu ești responsabil pentru alegerile tale, tu vei purta obiectele respective, tu te vei simți confortabil în ele…sau nu. Tu simți cum stă haina pe tine, prin urmare nu te îndepărta de dimensiunea ta reală. Nu purta nici mărimi prea mici pentru că vei arăta ridicol, nici mărimi prea mari pentru că vei da în caraghios. Fiecare are o altă conformație, iar hainele potrivite poți învăța cum să le alegi odată cu timpul.

6.    ASORTAREA NEADECVATĂ A CULORILOR

Culorile care ți se vor potrivi dacă ai tenul deschis, părul roșcat, blond sau blond închis sunt: alb, albastru deschis, maro si bej.

Culorile care ți se vor potrivi dacă ai tenul mediu, părul blond sau brunet sunt: albastru, bleumarin, negru, roz, vișiniu și bej.

Culorile care ți se vor potrivi dacă ai tenul închis, părul brunet sau castaniu sunt: alb, roz, kaki, gri închis și albastru deschis.

7.    OCHELARII DE SOARE PURTAȚI INVERS

Nu nu nu! A nu se purta ochelari de soare/de vedere invers pe cap, cu lentilele în spate. Arată urât și … nu se poartă în maniera asta pur și simplu. Niciodată n-a fost agreată varianta asta, nici prezentată în vreo colecție și niciodată nu va fi!

Acestea fiind spuse, este important felul în care pui hainele pe tine. Nu trebuie să îți petreci prea mult timp în fața oglinzii, nu trebuie să o gândești exagerat de mult, trebuie doar să ai un mic ghid în formarea aparițiilor tale. Felul în care te îmbraci îți poate influența considerabil viața, relația ta cu ceilalți, poziția ta într-un colectiv. De ce nu te duci niciodată în adidași și pantaloni scurți la un interviu? Întocmai pentru că look-ul office contează, după apariția ta ești judecat încă din primele secunde.

 

by Adriana V.

One thought on “GREȘELI VESTIMENTARE MASCULINE DEMNE DE LUAT ÎN SEAMĂ

  1. Avatar lucian popa says:

    Voi cum judecați fetele? după modul cum se îmbracă? Răspunsul meu e nr. 1. Dar totusi sa privim putin in ansamblu. Respectul este un concept abstract si chiar dificil de definit. La un anumit nivel, respectul reprezinta recunoasterea valorii unei persoane, de aceea acea valoare semnificativa se poate schimba in functie de reactiile pe care le provoci in randul oamenilor. De preferat ar fi pozitive, nu? De aceea modul in care te imbraci iti afecteaza valoarea, care are un impact asupra celor care te percep. Exista oameni care ar putea argumenta faptul ca ar trebui sa avem libertatea sa ne imbracam cum vrem in ciuda a ceea ce gandesc unele persoane. De asemenea pot spune ca nu ar trebui sa-i judecam pe oameni dupa felul in care se imbraca. Ar fi idealist, dar in mod practic nu se intampla in lumea reala. Esteticul este foarte important. Oamenii ne judeca dupa felul in care ne imbracam si este un lucru pe care trebuie sa-l acceptam. Imagineaza-ti ca esti un manager de HR si ai intalnire cu o persoana care a aplicat pentru o pozitie de top din compania pe care o reprezinti iar respectiva se prezinta imbracata in tricou si pantaloni scurti. Ce parere ai? Ce reprezinta de fapt acest lucru? O lipsa de respect fata de post si fata de reprezentantul companiei. Cat te mai intereseaza cv-ul? Cata valoare ii mai acorzi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *