Articole similare

FRUMUSETEA ANILOR ’20 SI ’30

FRUMUSETEA_ANILOR_1920_SI_1930

ANII ’20: MAKE-UP

Daca e un lucru reprezentativ pentru anii ‘20 este acela ca se purta machiajului excesiv. Din aceasta perioada se trage renumitul machiaj smokey, care astazi se bucura de o mare popularitate in randul femeilor, atat pentru zi, cat si pentru seara (cu accente dramatice).

Tenul – Pentru ten se folosea pudra in nuante palide, mai mult spre crem sau ivoriu, iar obrajii erau fardati in culori rose.

Sprancenele – Sprancenele aveau o forma foarte subtire, uneori erau chiar rase in totalitate si redesenate. Forma liniilor era coborata, fapt ce crea impresia unei fete triste si melancolice.

Ochii – Fardurile de pleoape erau de culoare neagra sau maro inchis si se aplicau in jurul ochilor, opulent. Astfel, se crea un machiaj profund si foarte accentuat.

Buzele – Obligatoriu, ruj rosu. Acesta era aplicat usor deasupra conturului pentru a crea iluzia unor buze mai voluminoase.

ANII ’30: MAKE-UP & HAIRSTYLE

Parul – In anii ’30 se purta parul scurt. Buclele erau in voga si nici o doamna eleganta care se respecta nu iesea din casa fara ele.

Machiajul – Trasaturile definitorii erau: ochii fumurii senzuali, buzele rosii si fondul de ten palid spre natural. Fardurile erau, de obicei, adaptate culorii ochilor si vaselina se folosea adesea pe toata pleoapa pentru a conferi un aspect stralucitor. Sprancenele din anii 1930 nu erau la fel de dramatice ca in 1920, dar stilul hollywoodian dicta pensarea lor sub forma unor sprancene fine, inalt arcuite si feminine.

Manichiura – In ceea ce priveste manichiura, doamnele nu-si pictau unghiile in intregime, ci, foloseau manichiura franceza inversata – „moon manicure” – pictand numai centrul unghiei si lasand cuticulele si varfurile goale, colorate cu un creion de unghii alb pe dedesubt.

Sursa: Fashion Guide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *