RelatedPost

FRUMUSETE PE TIMP DE IARNA

FRUMUSETE PE TIMP DE IARNA

Se pare că iarna își face de cap, motiv pentru care aducem în discuţie problema adaptării machiajului la frigul de afară. Pornim de la importanţa curăţării şi hidratării optime ca un prim pas în orice anotimp. Astel, iarna se recomandă folosirea de creme nutritive cu o textură bogată şi nu se neglijează nicicum protecţia solară! Cu toții știm că ochelarii de soare nu își au utilitatea doar vara. Ei sunt și mai utili iarna când zăpada reflectă lumina, întrucât soarele e puternic, contrar aparențelor.

Îngrijirea pe timp de iarnă este obligatorie, mai ales dacă aplici machiaj zilnic.

Fondul de ten trebuie adaptat la nuanţa mai deschisă a tenului şi trebuie avut în vedere ca acesta nu doar să acopere imperfecţiunile, ci să şi hidrateze pentru că tenul este expus la fluctuaţii mari de temperatură (afară temperaturi negative, înăuntru temperaturi pozitive), la care, ocazional, se mai adaugă şi un vânt rece ce usucă pielea. Astfel, vă recomandăm o cremă BB cu proprietăţi nutritive şi cu factor de protecţie solară.

Culorile folosite pe timpul iernii trebuie să fie puternice, pregnante, robuste. Nuanţele deschise arată minunat pe un ten bronzat, însă iarna riscăm să creem un aspect bolnăvicios.

Mascara sau tuşul sunt necesare a fi rezistente la umezeală, întrucât, cu toții știm că este un anotimp imprevizibil. Așadar, evităm surpriza neplăcută ca din cauza ploii reci, a ninsorii sau a ceţii să ne cedeze machiajul.

Rujul trebuie aplicat doar pe buze perfect îngrijite. Dacă ai buzele crăpate, rujul nu este prietenul tău, ci luciul de buze sau balsamul de îngrijire. Evitați variantele de ruj rezistente la transfer întrucât usucă buzele și mai mult. Deși, de cele mai multe ori nu o arată, buzele sunt o parte destul de sensibilă la temperaturi scăzute, astfel, seara puteți aplica un strat de miere pentru aproximativ 10 minute.

Răsfaţă-ti corpul şi, în acelaşi timp, hrăneşte-ţi pielea făcând o baie relaxantă cu ulei. Adaugă în cadă câteva picături de ulei, în special de migdale, şi vei vedea cât de bine te vei simţi în pielea ta.

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *