RelatedPost

DE CE MACHIAJUL TAU ARATA … CIUDAT?

DE_CE_MACHIAJUL_TAU_ARATA_CIUDAT_Arena_Mall_blog

Te pui pe un scaun în fața oglinzii.

Îți deschizi trusa de make up cumpărată recent cu toate nuanțele posibile și … imposibile.

Îți scoți din sertar rimelul, creionul de buze, creionul de ochi, blush-ul și alte accesorii.

START!

La final, constați că ceva este în neregulă! Iată ce ar putea fi!

 1. Nuanța fondului de ten nu se potrivește cu nuanța ta reală. Din acest motiv chipul tău are o culoare diferită față de restul corpului. În cazul în care vrei să fie o costumație de Halloween, în regulă, dacă nu, cu siguranță nu vrei să atragi atenția în mod negativ. Întotdeauna testează nuanța fondului de ten în magazin, aplicând o picatură chiar pe gât să vezi dacă într-adevăr e nuanța potrivită, altfel, ai plătit un produs care nu îți va fi util în nici un context.
 2. Anticearcănul este mult mai deschis decât nuanța fonului de ten. Această situație este dificilă întrucât nu îți vei da seama în oglinda de acasă, decât dacă ai o lumină foarte bună. Prin anticearcăn, dorești să ascunzi defectele, nu să le aduci în lumina reflectoarelor într-un sens negativ. Alege un anticearcăn în nuanța piersicii deoarece aceasta ascunde orice tendință albăstruie din zona ochilor.
 3. Acoperi coșurile cu un corector mult prea deschis. De fapt, vrei să le ascunzi nu să atragi atenția asupra lor.
 4. Nu aplici fond de ten și pe piept. Când porți o bluză decoltată sau o rochie în care îți expui pieptul, ideal este să îl pudrezi întrucât vei avea două nuanțe diferite în fotografii. Aplică fond de ten pe gât și decolteu cu ajutorul unui burete pentru a avea efectul dorit.
 5. Omiți urechile când aplici fond de ten. La fel ca și în cazul anterior, vei avea un aspect neplăcut dacă omiți urechile. Indicat este să aplici o nuanță corespunzătoare, întocmai ca problema diferenței de culoare să nu existe.
 6. Aplici nuanțe electrizante în prea multe zone ale feței. În acest mod, vei atrage atenția în prea multe unghiuri și interlocutorul tău își va pierde complet orientarea. Puține persoane reușesc să se machieze în această manieră și să fie un rezultat perfect.
 7. Genele false sunt prea evidente. Dacă ți le aplici acasă, mare atenție la pașii de respectat, pentru că vrei ca rezultatul să fie unul bun. Nu îți dorești să se desprindă imediat ce ai ieșit din casă. După ce ți le-ai aplicat, iar lipiciul lor s-a uscat, aplică eyeliner chiar din locul în care încep genele false. Ideal este nici să nu se observe că le ai, întrucât vor părea de-a dreptul grosolane, parca n-ar fi din peisaj. Indicat este să mergi la salon pentru un efect wow bine conturat.
 8. Blush-ul este aplicat greșit. Blush-ul nu trebuie aplicat chiar sub ochi sau aproape de nas întrucât va sublinia exact ce vrei tu să ascunzi.  Pudra de obraz trebuie aplicată pe obraji și puțin sub aceștia.
 9. Îți faci ochii de pisică prea exagerați. Linia trebuie să fie de efect, dar nu prea de efect.
 10. Rujul roșu care nu rezistă la transfer. Fie îți iei un ruj rezistent la transfer, fie aplici un contur de buze înainte.
 11. Aplici un creion de ochi vișiniu care te face să pari mai obosită ca oricând. În locul acestuia, folosește un creion negru sau maro închis, în funcție de nuanța tenului.
 12. Sprâncenele tale sunt prea definite. Dacă mama natură nu te-a înzestrat cu sprâncenele perfecte, folosește o nuanță de fard puțin mai deschisă decât părul natural și conturează-le în voie. Încearcă să nu le “colorezi” prea intens și nici să depășești conturul natural. 

Inspirație: Sephora, Beauty Mania, Farmasi, Kallos, dm

Sursa: MarieClaire

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *