RelatedPost

CUM SĂ PORTI COSTUMUL BARBATESC … PERFECT!

COSTUMUL_BARBATESC_PERFECT_moda_Arena_Mall_Bacau_blog

“Be comfortable but…the cut and fit have to be perfect!” (David Beckham)

Costumul, fie că e formal fie că e casual, are un rol important – să fie o apariție! Trebuie să fie un costum cu care te poți mândri, un costum deosebit, unul cu ajutorul căruia poți ieși usor în evidență fără prea multe vorbe. Un aspect important în alegerea costumului este luarea în considerare a unor detalii care fac diferența. De cele mai multe ori, bărbații se uită doar la mărimea deux-piece-ului și nu pun preț pe detaliile de croială, pe accesorii.

Înainte de orice, vom pune accent pe acele detalii, de altfel importante, pe care majoritatea bărbaților le trec cu vederea:

 • Asortarea pantofilor la curea (pantofii trebuie să aibă culoarea curelei);
 • Mânecile sacoului trebuie să permită manșetei  cămășii să fie la vedere 1-1.5 cm;
 • Dacă purtați curea, atunci nu mai purtați bretele sau invers;
 • Ultimul nasture se poartă tot timpul deschis;
 • Culoarea ceasului să fie aceeasi cu culoarea curelii și a pantofilor.

COSTUMUL FORMAL

Umerii – Cusătura trebuie să fie în partea superioară a umărului și nu oriunde, ci pe mijlocul acestuia. Indicat este să nu se deplaseze mai departe, creând o linie imaginară perfectă cu brațul.

Cămașa – Partea vizibilă din spate a gulerului trebuie să fie egală cu partea vizibilă a manșetei (aprox. 1 cm). Gulerul trebuie să fie suficient de strâns încât să nu intre mai mult de 2 degete între acesta și gât.

Sacoul – Trebuie să cuprindă corpul și să creeze o curbură după talie. Lungimea trebuie să acopere șezutul, dar să nu se extindă mai mult decât lungimea brațului.

Mânecile – Manșeta cămășii trebuie să se termine la baza degetului mare iar mâneca sacoului trebuie să fie o idee mai scurtă, cu aprox. 1 cm (1 deget) față de cea a cămășii.

Cravata – Trebuie să fie suficient de lungă încât vârful ei să ajungă până la catarama de la curea.

Pantalonii – Indicat este să fie slim, din talie până la partea de sus a pantofilor, astfel încât să nu se vadă prea mult șosetele.

COSTUMUL CASUAL

Dacă purtați un costum pentru un eveniment “relaxat”, lucrurile se vor schimba radical. Pentru un look casual care implică un costum, aveți nevoie de câteva accesorii care fac diferența față de cel formal:

 • Batistă;
 • Șosete colorate sau șosete de mocasini;
 • Acul de cravată;
 • Ac/pin de camașă;
 • Ceas;
 • Brățări / Brățară;
 • Ochelari.

Spre deosebire de cel formal, în cazul acesta, pantalonii nu trebuie neapărat să cadă peste pantofi. Imaginile din galeria foto vă vor oferi câteva indicii pentru un look bine definit.

Sperăm că acest articol să fie de folos bărbaților care pun preț pe eleganță, stil și profesionalism! Nu trebuie să o gândiți prea mult însă e necesar să acordați un minim de atenție dacă vreți să faceți impresie bună în orice încăpere, în orice conjuctură.

Un costum perfect arată perfect dacă vi se potrivește! Este obligatoriu să vă vină “ca turnat” pentru a întoarce privirile tuturor!

Sursa: Iulia Andrei

by Adriana V.

One thought on “CUM SĂ PORTI COSTUMUL BARBATESC … PERFECT!

 1. Avatar Andrei says:

  Foarte educative sunt sfaturile, foarte bune si estetice! Nu pot spune acelasi lucru despre prima fotografie “Costumul Cazual” Este bine pentra ca are ultimul nasture deschis dar Sacoul inchis la nasturi formeaza un X ceea ce inseamna ca este stramt : ) Personal casual imbrac tenisi bascheti negri Converse – Chuck Taylor , sacou si camasa, ceas si bratara evident, sacou Batistă, pin de camasa cu mansete la vedere cc 1-1.5 cm; ceas nu tocmai asortat cu cureaua pt ca este unicat cadou. Multamire pentru articol; ps: Croitor la purtator : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *