RelatedPost

CUM SĂ FII CU ADEVĂRAT CREATIV?

CUM SA FII CU ADEVARAT CREATIV

În viața personală și profesională avem diferite proiecte pe care le ducem la bun sfârșit, mai mult sau mai puțin. Uneori renunțăm, alteori devenim mai motivați din diferite motive, însă un lucru e sigur, echilibrul e totul! Suntem oameni cu toții, prin urmare avem temeri, așteptări, orgolii, dorințe, ne autosabotăm, ne lovim de piedici, cădem, ne ridicăm, suntem pesimiști, devenim optimiști, suntem slabi, devenim puternici…evoluăm!

Iată niște sfaturi general valabile, bune de luat în considerare pentru a răzbate cu succes în mai toate domeniile. Desigur, unele le aveți deja, unele le veți dobândi în urma unor întâmplări pe care viața vi le-a pregătit!

 1. Fă ce în mod normal nu știi să faci! N-ai fost instruit, n-ai citit, n-ai auzit…însă te implici oricum…pentru că trăim si învățăm!
 2. Susține-ți opiniile prin argumente! Dacă pe drum consideri că greșești, admite acest lucru fără rușine și completează-ți strategia pentru o mai bună finalitate!
 3. Vizualizează tot! E suficient să îți imaginezi produsul final și deja drumul pe care îl parcurgi e mai ușor! Mai rău e să lupți și să nu știi ce îți iese!
 4. Fă demersurile mai repede decât te așteptai inițial! În unele cazuri, dacă stai prea mult pe gânduri, ratezi startul!
 5. Îmbină ce în mod normal nu poate fi combinat! De ce? Pentru că legea firii spune astfel: “contrariile se atrag”!
 6. Fii spontan! Lasă la voia întâmplării imaginația și rațiunea îți va spune ce să pui în aplicare în final.
 7. Sapă adânc! Informează-te și fii interesat de persoanele implicate, despre cum gândesc, pentru că nu știi ce comori ascund în fond!
 8. Mai bine gata decât perfect! Retușează după ce ai terminat, ai tot timpul din lume!
 9. Folosește-te de ce resurse ai!
 10. Fii curajos! Încă e valabilă afirmația “dacă nu riști nu câștigi”!
 11. Fii “înfometat” în fiecare minut! Asta înseamnă să fii perseverent cu tine însuți, să nu renunți pentru nimic la scopul pe care ți l-ai propus inițial. Acest lucru e cel mai greu de îndeplinit deoarece multe persoane își pierd interesul pe parcurs. Nu fi una dintre ele!
 12. Înfruntă-ți temerile!
 13. Fă conexiuni, doar ai piesele!
 14. Împrumută idei de la alții! Inspiră-te de la cei apropiați, din proiectele deja finalizate, însă nu copia întru totul! Nu-ți pierde originalitatea nicicum pentru că vei devia de la subiect, vei abera la un moment dat!
 15. Greșește! Fără greșeli, nu te poți corecta, nu poți deveni mai bun!
 16. Timpul nu schimbă nimic! Tu te schimbi de fapt!
 17. Nu întreba de ce?! Întreabă de ce nu?!
 18. Colaborează cu ceilalți! Încearcă, pe cât posibil, să faci muncă de echipă acolo unde e cazul. Te vei lovi sigur de orgolii, persoane care poate îți vor fura laudele, ideile, însă înfruntă-le cumva.
 19. Întinde-ți ideea cât mai mult! Dezvoltă, caută, evoluează!
 20. Nu ține ce nu poți folosi! Acceptă ideea că, dacă ție nu îți e de folos, altuia i-ar pica bine!
 21. Nu încerca să faci! Pur și simplu fă-o!
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *