RelatedPost

CUM SA AI CELE MAI REUSITE FOTOGRAFII DE VACANTA?

CUM_SA_AI_CELE_MAI_REUSITE_FOTOGRAFII_DE_VACANTA

#1. Focuseaza-te pe lucrurile care par a fi obisnuite!

Gandeste-te la ultima ta vacanta! Ce-ti vine in minte prima data? Un anume obiectiv turistic: muzeu, catedrala, fantana? Sau ti se duce gandul la o patiserie frumos amenajata, la multitudinea de oameni stand la cafea in mijlocul piatetei, la pietele aglomerate? Gandeste dincolo de clasicele vederi din magazinele de suveniruri! S-a demonstrat ca o imagine cu oameni de-ai locului, imbracati intr-un anumit fel (specific religiei si tinutului) trezeste mai multe amintiri decat un peisaj anume, pe care il poti gasi cu usurinta pe internet. De aceea, e mai interesant sa fotografiezi oameni, peisaje vii, sentimente reale.

#2. Fotografiaza-i! Fotografiaza-te!

De cele mai multe ori, esti atat de prins de peisaj, incat uiti sa faci fotografii cu tine si cu cei cu care calatoresti. Astfel, surprinzi si sentimentul pe care il dobandesti vizitand acele locuri. Apropie-te de bastinasi! Dupa cum spunea Robert Capa (1913-1954, fotoreporter și editor maghiar de origine evreiască, stabilit în SUA): “Daca fotografiile nu sunt suficient de detaliate, nu sunt suficient de bune!” Cu cat te apropii mai mult de obiectul fotografiei tale, cu atat scoti in evidenta detaliile sugestive! Asta daca ai o camera foto performanta pentru a obtine un efect extraordinar! Daca nu, surpinde ce te atrage prima data la acel lucru, ce anume e definitoriu!

#3. Documenteaza-te inainte de a te porni la drum!

Inainte de a urca in avion / masina / feribot / tren, informeaza-te putin asupra locului spre care te indrepti. Fa-ti un itinerariu cu lucrurile si locurile pe care iti doresti sa le vezi si urmareste-le pe cat posibil! Un mod interesant de a urmari fotografiile inedite care s-au facut in acel loc este sa cauti hashtag-urile (#hashtag) pe Instagram. Vei gasi imagini facute de oamenii care au trecut prin acel loc, vei vedea ce moment al zilei au ales astfel incat sa pice lumina cum trebuie, sa surprinzi unghiurile potrivite.

#4. Fii spontan!

Pune-ti telefonul la indemana! Atarna-ti camera foto de gat! Niciodata nu stii ce se intrezare. Pentru a surprinde esenta unui loc, incepe prin a fotografia un cadru larg de tip panorama, dupa care suprinde detalii de pe ici colo: oamenii la cumparaturi, copii alergand, un batran fumand un trabuc, o doamna care vinde mere frumoase. Acestea sunt evitate, insa, de cele mai multe ori, sunt fotografiile cele mai impresionante.

#5. Mai bine mai multe, decat prea putine!

Ia cat mai multe cadre! Incearca sa nu stergi nimic pana ajungi acasa, chiar daca au iesit bine fotografiile sau nu! Mai bine suprinzi de mai multe ori un moment, decat sa il ratezi cu totul cautand acel unghi perfect.

adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *