RelatedPost

CUM ITI ALEGI CASTILE AUDIO?

CUM_ITI_ALEGI_CASTILE_AUDIO

Castile sunt un accesoriu nelipsit din vietile noastre. Le folosim pentru a asculta muzica afara, in parc sau in mijloacele de transport, ca handsfree atunci cand suntem la volan sau pentru a imbunatati experienta audio a filmelor si a jocurilor cu care ne delectam in timpul liber. Totusi, pentru ca pe piata gasesti numeroase tipuri de casti, ne-am gandit sa te ajutam cu cateva sugestii pentru a alege modelul potrivit, in functie de momentul si de activitatea pentru care le folosesti cel mai frecvent.

Principalele tipuri de casti sunt In-Ear, Over-Ear, Clip-On si Back-head.

#1. Castile In-Ear sunt, probabil, cel mai intalnit tip de casti – cele cu elemente intrauriculare, din silicon sau din plastic. Acestea se folosesc, de obicei, pe post de handsfree sau pentru a asculta muzica pentru perioade mai scurte de timp. Desi sunt cele mai putin costisitoare, cele mai usoare si pot izola destul de bine zgomotul exterior, dezavantajul ar putea fi disconfortul care se resimte dupa un timp, daca le tii in urechi fara intrerupere.

#2. Castile Over-Ear sau cu banda de sustinere sunt cele mai potrivite atunci cand petreci mult timp la calculator ascultand muzica, jucand jocuri si vizionand filme sau, desigur, daca hobby-ul tau este mixajul sau cochetezi cu profesia de DJ. In acest ultim caz, iti recomandam castile Over-Ear care au cupe pivotante, ce permit ascultarea flexibila cu una sau cu ambele urechi. Principalele avantaje ale acestui tip de casti sunt confortul, frecventa de raspuns mai mare si basul mai puternic decat al tuturor celorlalte tipuri de casti. In plus, castile Over-Ear iti ofera si varian wireless, care se conecteaza prin Bluetooth la telefonul sau tableta ta. Un neajuns ar fi dimensiunea mai mare si spatiul pe care il ocupa in geanta/ruscac. Cateva exemple din oferta Flanco sunt Sony MDRZX550BNBHama Rapoo Fashion H6060WH sau Skullcandy S6HBGY-367.

#3. Castile Clip-On sunt ideale pentru activitatile sportive. Fie ca te antrenezi la sala, mergi pe bicicleta sau faci jogging, castile vor ramane fixe, datorita suporturilor care se prind dupa urechi. Prin urmare, principalul avantaj al acestui tip de casti il reprezinta stabilitatea. Conectezi castile la telefon, MP3/, MP4 player sau iPod, le prinzi dupa urechi si dai play. Acum poti parcurge kilometri intregi, ascultand muzica ta preferata! In oferta Flanco poti gasi si casti Clip-On sport, special concepute pentru sportivul din tine.

#4. Castile Back-head sunt cele prevazute cu un suport pentru spatele capului. Diferentele dintre acestea si castile Over-Ear sunt mai mult de design, insa au avantajul ca nu iti deranjeaza parul si nu sunt atat de voluminoase ca cele cu banda de sustinere. Totusi, stabilitatea lor este mai redusa decat a celor Over-Ear. Castile Back-head se preteaza, in principal, pentru biroul de acasa sau de la serviciu. Doua astfel de modele sunt Plantronics Audio 345 PLP00028 si Microsoft LifeChat LX-2000, ambele dotate cu microfon.

Sursa: Flanco Interactiv
adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *