RelatedPost

CUM ARATA PANTOFII VIITORULUI?

CUM ARATA PANTOFII VIITORULUI

Un inventator francez a creat primele tălpi de pantofi inteligente, care pot să încălzească piciorul și să măsoare distanța parcursă, totul fiind controlat cu ajutorul unei aplicații instalate în telefonul mobil.

“Putem să ne pierdem telefonul, dar încălțămintea niciodată!”, a declarat zâmbind Karim Oumnia, inventatorul francez care a lansat primele branturi ce pot fi conectate la telefonul mobil,. Karim Oumnia, de profesie inginer, a petrecut ultimii doi ani inventând și perfecționând aceste branțuri inteligente pe care le-a numit Digitsole.

“Ideea a fost să fac ceva mai mult decât un accesoriu conectat la telefon, cum sunt în prezent brățările, a căror fiabilitate este scăzută (via BIJUTERII INTELIGENTE, HAINE INTELIGENTE). Branțurile numără pașii și comunicarea cu telefonul este asigurată prin Bluetooth”, spune Oumnia, care a instalat senzori la nivelul tălpilor. Distanța parcursă, viteza, localizarea, altitudinea, numărul de calorii consumate sunt informații la care sportivii vor avea acces direct, în timpul exercițiilor. Există chiar și un termostat care ajută la reglarea temperaturii piciorului, până la maximum 40 de grade, cu o simplă comandă folosind aplicația instalată pe telefonul mobil.

“Este o tehnologie foarte complicată”, spune inginerul inventator care anunță o autonomie de 7h pentru funcția de încălzire. El precizează că acumulatorii sunt incluși și au nevoie doar de 3h pentru a se încărca, prin intermediul unei simple conexiuni USB.

Karim Oumnia a încheiat și un parteneriat cu un laborator al agenției franceze pentru energie atomică pentru dezvoltarea de noi funcționalități și în același timp a demarat discuțiile cu mai mulți posibili investitori pentru a strânge fondurile necesare.

Branțurile cântăresc câteva sute de grame și sunt făcute din poliuretan, neopren (varietate de cauciuc sintetic, bun izolator termic) și alte materiale plastice și conțin un circuit electronic și o rezistență electrică. Se pot folosi cu orice tip de pantofi. Karim Oumnia spune că invenția sa a trezit interesul mai multor grupuri economice, dar el nu dorește să vândă tehnologia, ci să păstreze controlul asupra invenției sale, comercializând licența de fabricație. Inventatorul preconizează că vânzările vor debuta anul acesta pe internet, urmând ca în primavera, branțurile inteligente să fie disponibile și în magazine.

“Lumea se schimbă: încălțămintea, hainele, toate vor fi inteligente. Analizele ne arată că 10% dintre perechile de pantofi care se vor vinde în 5-10 ani de acum încolo vor fi inteligente, ceea ce înseamnă mai mult de două miliarde de perechi.” Inventatorul se gândește să mai includă în talpa pantofilor un senzor pentru măsurarea nivelului PH-ului transpirației sau un dispozitiv GPS.

“Piața nu este limitată la sportivi, produsul se adresează tuturor: persoanelor în vârstă, motocicliștilor etc.” explică inginerul, care consideră că “tehnologia este matură”.

Sursa: Wall Street

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *