RelatedPost

CUM ARATA DRESSING-UL IDEAL?

CUM_ARATA_DRESSING-UL_IDEAL

Cine nu viseaza la un dulap de haine special dedicat si amenajat pentru el/ea? Mai ales ea! Si asa apare dressing-ul!

Daca nu stiati deja, dressing-ul reprezinta o incapere destinata obiectelor vestimentare si accesoriilor! Daca acum o suta de ani, cele mai pretioase haine erau pastrate in cufere de lemn, in zilele noastre, fashionistele isi pastreaza comorile vestimentare in dressing room-uri. Desi, acest tip de garderoba nu este frecvent intalnit in apartamentele din Romania (din cauza spatiului), in statele din Europa sau America, dressing room-ul este un must-have.

### IMPORTANTA DRESSING-ULUI

Desi pare complicat sa-ti realizezi un dressing, sau sa-ti cumperi unul, importanta acestuia reuseste sa convinga tot mai multe persoane sa apeleze la varianta in cauza. Primul lucru pe care reuseste sa il suplineasca un dressing este faptul ca inlocuieste cu mare succes sifonierele din dormitoare. In cazul in care discutam despre un apartament de bloc, dressing-ul este singura solutie care poate oferi casei mai mult spatiu. Imaginati-va cat de liber ar fi dormitorul vostru fara acel sifonier masiv, neincapator, plin de haine si accesorii pe care niciodata nu le gasiti atunci cand aveti nevoie de ele! In plus, de la atatea haine inghesuite, usile se inchid foarte greu, prin urmare, se strica.

In al doilea rand, un dressing pastreaza mult mai bine hainele dumneavoastra. Acestea vor fi amplasate pe rafturi speciale, fiecare accesoriu si obiect vestimentar avand un loc bine stabilit si clar. Cu alte cuvinte, atunci cand veti cauta ceva, veti gasi obiectul respectiv in locul respectiv.

### AMENAJAREA DRESSING-ULUI

Foarte multi dintre cei care locuiesc la bloc vor spune: “Unde sa-mi pun un dressing cand nici nu ma pot misca? Unde sa incapa un corp atat de mare cand abia incape un sifonier?” Asa este, anumite locuinte nu permit amplasarea oricarui tip de dressing-uri. Insa, din fericire, piata ofera o gama atat de mare si de variata incat cred ca este imposibil sa nu gasesti ceva potrivit dimensiunilor casei tale.

Trebuie doar sa incepi cautand locul potrivit pentru amplasarea dressing-ului. In cazul unui apartament nu ai foarte multe posibilitati si una dintre solutii ar fi aceea de a desfiinta mica debara (care oricum este plina de borcane goale, pungi, reviste si alte cutii si cutiute nefolositoare) si de a realiza un dressing acolo. Fie poti apela la o firma care sa realizeze pe comanda mobilierul in cauza, fie cauti ceva care sa se potriveasca spatiului respectiv. (via Mobexpo) Deoarece tot intampinam probleme cu spatiul este bine sa valorificam la maxim aceast tip de mobilier. Adica trebuie sa il dotam cu rafturi reglabile de sus pana jos, sa pozitionam o bara pentru umerase si cateva rafturi (in partea de jos) pentru incaltaminte. Chiar daca spatiul din debara este inalt, nu ezitati sa realizati dressingul cu aceeasi inaltime deoarece, chiar daca nu ajungeti foarte simplu, trebuie sa valorificati spatiul din toate punctele de vedere.

O alta varianta, mult mai ieftina, este aceea de a realiza chiar voi un mic dressing in spatiul amintit. Pur si simplu amplasati cateva polite din lemn pe toata inaltimea in cauza si veti obtine astfel un mic dressing pentru hainele, incaltamintea si accesoriile voastre. Ar fi indicat sa optati pentru usi glisante, acestea nu vor incurca circulatia prin sistemul de inchidere si deschidere.

Indiferent de varianta pe care o alegeti, nu trebuie sa scoateti din calcul realizarea unui dressing, deoarece aspectul si functionalitatea vor fi pozitive.

Sursa foto: Fashion Guide


adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *