RelatedPost

CULORILE ANULUI 2016: ROZUL CUART SI ALBASTRUL SEREN

CULORILE_ANULUI_2016_ROZUL_CUART_SI_ALBASTRUL_SEREN

Institutul Pantone a ales, pentru prima data, doua nuante oficiale pentru anul viitor: rozul-cuart si albastrul-seren.

Cele doua culori alese de celebrul institut american Pantone, o autoritate de renume mondial in domeniul culorilor, vor fi cele care vor da tonul in ceea ce priveste designul, fie el vestimentar, de obiect, de decor sau in ceea ce privește machiajul.

Reprezentanții Institutului Pantone si-au motivat decizia de a alege doua nuante de culoare, in loc de una singura, ca si in anii trecuti, prin faptul ca, “impreuna, cele doua culori – rozul-cuart si albastrul-seren – dau nastere unui echilibru vizual”. Aceste doua nuante au fost alese pentru a exprima caldura (roz) si calmul (albastru).

Tonurile calde de roz si cele reci de albastru se imbina perfect si reflecta o conexiune, o stare de bine si un sentiment de pace si ordine. Totodata, aceasta combinatie inedita se regaseste atat de des impreuna, incat a devenit o pereche naturala de culori”, afirma reprezentantii institutului.

Cele doua culori reprezenta o combinatie perfecta pentru designul interior in casa, pentru obiectele de decor precum fete de masa, paturi, asternuturi pentru pat sau obiecte din sticla si ceramica.

Un alt motiv pentru care au fost alese doua culori pentru anul viitor, este si acela de a transmite un mesaj puternic, dar si pentru a se incadra in designul ambelor sexe, nuanta de roz aleasa fiind o culoare prea feminina si copilaroasa pentru a fi purtata si de sexul masculin.

Rozul-cuart este putin prea «dulce» pentru barbati”, este de părere Ray Kelvin, fondatorul si designerul principal al casei de moda britanica Ted Baker. Acesta mai spune ca “albastrul va fi folosit, cu precadere, in tinutele masculine pentru ca ofera un aer de prospetime

Institutul Pantone, din New York (SUA) este o autoritate de renume mondial in domeniul culorilor si un furnizor de sisteme de culoare si tehnologie de varf pentru selectarea si comunicarea exacta a culorilor pe o varietate de industrii.

Compania este cunoscuta si pentru faptul ca, la fiecare sfarsit de an, anunta culorile oficiale ale anului urmator, in urma unui sondaj, aplicat celor mai importanti designeri de moda si de amenajari interioare, precum si producatorilor si comerciantilor, in ceea ce priveste culorile pe care intentioneaza sa le foloseasca, in domeniul lor, in urmatorul an si motivele pentru care au ales aceste nuante.

In 2015, nuanta-vedeta a fost marsala, culoare similara cu cea a vinului rosu.

Sursa foto: Pantone
adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *