RelatedPost

CULORI LA MODA PENTRU AMENAJARILE INTERIOARE

CULORI_LA_MODA_PENTRU_AMENAJARILE_INTERIOARE

#1 MARSALA – culoare stabilita de Pantone

Este o culoare bogata, intensa, calda, ce se preteaza unui anumit stil.

Pantone reprezinta la nivel mondial, inca din 1962, o autoritate in domeniul culorilor si al sistemelor de culori, fiind compania care a impus un standard de reproducere a culorilor speciale. Numele Pantone este, in prezent, limbajul comun al tuturor designerilor, producatorilor si comerciantilor de pretutindeni, ce comunica prin…culoare. In fiecare an, Institutul Pantone alege o anumita culoare pe care o numeste “Culoarea Anului”, influentata de cultura si evenimentele unei perioade date. Marsala este o nuanta pamantie de vin rosu. În designul interior poate fi folosita si ca accent (accesorii, covoare, mobila tapitata), dar si ca nuanta dominanta din vreme ce este o culoare eleganta, puternica, stralucitoare si extrem de calda. Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului de Culoare Pantone a afirmat ca, datorita calitatilor ei, acestei culori ii sta cel mai bine in zona de dining/ bucatarie, ideala fiind pentru blaturi de masa, aparate electrocasnice si textile.

#2 COOPER BLUSH – culoare stabilita de Dulux

Este o culoare calda ce poate fi folosita intr-o multitudine de combinatii cromatice interesante, dar cel mai bine arata alaturi de accente metalice precum auriu, aramiu, cupru si alama.

Dulux este un brand international de vopsele inregistrat AkzoNobel – unul dintre cei mai importanti producatori de vopsele decorative, lacuri si chimicale de specialitate, fondat in anul 1931. Copper Blush, denumita si Copper Orange, este culoarea anului 2015 aleasă de Dulux. Este o culoare optimista, inspirata de caldura frumoaselor nuante ale pamantului. Acesta nuanta de portocaliu–caramiziu arata cel mai bine ca dominanta in campul vizual.

#3 MOODY BLUE – culoare stabilita de Plascon

Este o nuanta de albastru ce poate fi atat dominanta, cat si doar accent de culoare, fiind puternica si indrazneata. Pentru un efect deosebit, culoarea poate fi folosita in combinatie cu finisaje metalice, alaturate unor piese de mobilier din lemn.

Plascon – fondată în 1889, este o companie de vopsele, ceruri si lacuri din Africa de Sud ce se situeaza printre liderii de piata pe segmentul acesta. Paleta de culori aleasa de Plascon, prezentată ca trenduri de culoare pentru 2015, este una cu adevarat speciala, luminoasa, calda, plina de energie si inspiratie. Trendurile Plascon sunt: Urban Glow – accente grafice, mix de pasteluri, efecte ombre, tonuri difuze si tonuri inchise; Natural Balance – tonuri inchise de verde organic, efecte de acuarela, plafoane vopsite, culori luxuriante, accente metalice, interioare linistite, misterioase, confortabile; Vivid Expression – culori intense, bogate, indraznete, contraste puternice, stil artistic; Tailor Made – suprafete texturate, obiecte realizate manual, culori placute, reconfortante, contrast vizual.

#4 DUSTY BEIGE, KENDALL ROSE si GUNPOWDER SMOKE – culori stabilite de Haymes

Poate ca una dintre cele mai reusite si armonioase combinatii de culori este cea de roz cu gri.

Haymes, firma australiana de vopsele si alte produse de specialitate infiintata in 1935, propune pentru 2015, 5 trenduri de culoare, pe baza unor cercetari minutioase ale tendintelor nationale si internationale in design si interioare, interpretate apoi intr-o paleta cromatica australiana. Cele 5 teme sunt: Rhythmic Palms – definita de nuante de gri si verde; conceptul de inspiratie din natura este exagerat, pentru un impact vizual puternic; Exotic Botanic – nuante revigorante, pure, hipnotice de roz, orange, cupru combinate cu gri-uri deosebite; New Skin – gri-uri, nuante de albastru, pasteluri minerale, interioare simple, stare de relaxare, confort, liniste; Relaxed Replay – exploreaza spontaneitatea: culori vibrante, intense, stimulante si optimiste; Raw – trend definit de notiunea de detoxificare, curatare, inlaturare a tot ceea ce e inutil si regasirea aspectelor importante ale vietii: mediu relaxant obtinut prin tonuri calde, blande de marouri, bejuri si gri-uri.

#5 GUILFORD GREEN – culoare stabilită de Benjamin Moore

Pentru ca este subtila, proaspata si vioaie, aceasta nuanta de verde pal poate fi folosita in aproape orice fel de incapere si in mai multe combinatii.

Benjamin Moore, compania de vopsele fondată în 1883, a ales culoarea anului 2015: Guilford Green. Este o nuanţă neutră de verde pal, naturala, cu irizatii argintii, ce exprima optimism si prospetime.

Sursa: Casa si Gradina

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *