RelatedPost

COMPANIA LG VA LANSA O GAMA DE APARATE ELECTROCASNICE…INTELIGENTE

COMPANIA_LG_VA_LANSA_O_GAMA_DE_APARATE_ELECTROCASNICE_INTELIGENTE

Acesta ar fi un pas inainte fata de tehnologia existenta care permite deja comunicarea cu aparatele electrocasnice prin aplicatia Home Chat de pe smartphone. La acest moment, electrocasnicele – cuptorul, aerul conditionat, frigiderul, masina de spalat, aspiratorul – pot fi  activate si controlate prin comenzi vocale date prin intermediul unui “ceas inteligent” de la LG sau prin smartphone.

Aparatele electrocasnice sunt construite nu doar pentru a asculta de comenzi vocale, dar si pentru a comunica inteligent cu proprietarul. Acestea dau detalii specifice despre functiile lor sau il avertizeaza pe proprietar daca au suferit o defectiune.

#1 Frigiderul care iti face lista de cumparaturi

Frigiderul devine deja un sistem de “management al alimentelor”. Un ecran LCD permite proprietarului sa vada ce e in frigider, fara sa mai trebuiasca sa deschida usa. Aceleasi imagini pot fi transmise pe telefon cand proprietarul este plecat, astfel incat sa stie ce mai are de cumparat fara sa trebuiasca sa treaca pe acasa.

Frigiderul are si un program care monitorizeaza nivelul de prospetime al alimentelor. In cazul in care un aliment a depasit termenul de expirare, frigiderul te va anunta.

Mai mult decat atat, frigiderul iti poate comunica pe ecranul LCD sau pe telefon ce retete poti pregati in functie de ce alimente sunt depozitate in el. In functie de programare, frigiderul va tine cont de varsta, greutatea, indicele de masa corporala si sexul proprietarului atunci cand face recomandari.

#2 Cuptorul inteligent care iti spune in ce stadiu se afla mancarea

Cuptorul inteligent poate asculta comenzi vocale (cand sa porneasca, cand sa faca pauza, cand sa se opreasca etc) insa face si recomandari. Daca este intrebat poate spune in ce stadiu se afla mancarea gatita si cat mai ai de asteptat. De asemenea, in functie de reteta gatita, acesta va sti la ce temperatura sa se incalzeasca si cat timp sa functioneze.

#3 Masina de spalat care asculta de comenzi vocale

Masina de spalat este facuta sa asculte de comenzi vocale sau de cele transmise prin smartphone. Aceasta este programata sa isi descarce noi programe de spalare (de exemplu atunci cand in famile apare un bebelus, iar hainele acestuia trebuie spalate cu un program mai delicat) si sa comunice in ce stadiu se afla rufele. Programul de spalare poate fi oprit, amanat sau controlat prin comenzi vocale transmise prin smartphone sau smartwatch.

#4 Aspiratorul care porneste cand te aude

Partea cea mai buna a aspiratorului care asculta de comenzi vocale este ca poate fi activat atunci cand proprietarul nu este acasa. Pur si simplu suni aspiratorul si ii zici sa porneasca. Aspiratorul are senzori, astfel ca poate aspira fara sa fie necesar control manual si este dotat si cu o camera video, care permite proprietarului sa vada ce se mai intampla acasa cu ajutorul aspiratorului.

Sursa: Retailers

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *