RelatedPost

COAFURILE PE CARE LE PURTAU BARBATII IN ANII ’50

COAFURILE_PE_CARE_LE_PURTAU_BARBATII_IN_ANII_50

1950 este anul celor mai nastrusnice idei privind coafurile barbatesti. Acestea nu aveau o limita si variau de la efectul de seriozitate deplina la cel de nesupunere totala. Cele mai preferate coafuri de catre barbati erau pampadour, ducktail si ivy league.

Pampadour – este coafura regasita in imaginea lui James Dean, Desi Arnaz sau Little Richards, care descria anumite subculturi, cum ar fi trupele rockabilly. In prezent stilul este adoptat de cei care sunt indrăgostiti de stilul vintage. Exemplele cele mai bune sunt celebritati contemporane precum Justin Bieber si Bruno Mars. Acest tip de coafura este caracteristica prin faptul ca posesorul ei are parul scurt in laterale si lung aranjat pe o parte in partea de sus.

Ducktail – coafura aceasta se contopeste cu persoanele rebele si nonconformiste. A castigat popularitate o data cu legenda rock’n roll-ului, Elvis Presley. Ducktail a fost denumita coafura ce reprezenta tineretul anului 1950 si subcultura britanica Teddy Boys, in special. Caracteristica principala este ca parul din partea de sus este mare si aranjat pe spate, cu par scurt in laterale.

Ivy League – coafura aceasta nu mai este una dezordonata si rebela, ci se caracterizeaza printr-o interpretare noua, care reda seriozitate. Viitorii studenti ai Universitatilor Oxford, Howard sau Cambridge, optau pentru ea. In prezent, Matt Damon, poartă coafura ivy league.

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *