RelatedPost

CLOTHING…REFRESH, REBOOT & RESTORE !

Depozitarea hainelor noi, reocrganizare

Fiecare sezon aduce haine noi în garderobă, așa că ce ziceți dacă am face și ceva curățenie, înainte să mergem la shopping?

Sunt câteva reguli pe care trebuie să le urmăm pentru a avea un dulap organizat, hai să le trecem în revistă pe cele mai importante:

1. Fiecare haină are umerașul ei

Da, este important ca fiecare tip de haină să fie agățată pe tipul de umeraș corespunzător. Hainele delicate pe umerașe îmbrăcate, de preferat în satin, hainele grele, de iarnă, pe umerașe solide, din lemn. Umerașele firave din sârmă sunt de evitat, pentru că pot strica forma hainelor noastre prețioase.

2. Cuiere și agățătoare

V-ați gândit vreodată că spațiul de pe interiorul ușilor dulapurilor poate fi și el un loc de depozitare și organizare? Eșarfe, genți, chiar și coliere și curele, pot fi organizate mult mai ușor dacă montați cuiere și agățătoare.

3. Extra-sezon sus, în-sezon jos

Asta este regula pe care trebuie să o urmați dacă vreți să găsiți și să purtați toate hainele pe care le aveți într-un sezon. La finalul toamnei depozităm în spațiile de sus, mai greu accesibile, hainele de vară, frumos împachetate (chiar vidate, ca să ocupe spațiu mai puțin), la început de primăvară mutăm hainele vaporoase la nivel vizual și depozităm tot ce ne-a ținut de cald iarna sus, pentru următorul sezon rece.

4. Împachetează hainele basic

Tricouri, pulovere, pantaloni, lucrurile care știi în general că nu se șifonează așa de ușor și nu au nevoie neapărat să stea pe umerașe. Învață să le împachetezi cât mai frumos, ca să nu pară necălcate atunci când le vei purta. Împachetând, reușești să depozitezi mai multe haine într-un spațiu mai restrâns.

5. Alegeți mai ușor ce purtați – aranjați hainele pe culori

Vă va fi mult mai ușor să vă alegeți ținutele și să vă asigurați că purtați tot ce aveți în garderobă într-un sezon dacă aranjați hainele pe culori. Plus că așa sigur veți observa care vă sunt preferințele cromatice și puteți vedea ce lipsește din garderobă.

6. Prea multe haine? Triați și donați!

Tuturor ni se întâmplă să ne plângem că nu avem ce purta, dar dulapurile sunt arhi-pline. E cazul să facem ceva curățenie și să punem deoparte, pentru cei mai puțin norocoși hainele pe care timp de cel puțin 3 sezoane nu le-am mai purtat. Serios, dacă nici nu ne mai aducem aminte când am purtat ultima dată acea bluză, nici nu ne vedem purtând-o în următoarele două luni – SO, LET IT GO!

Sunt o mulțime de locuri unde puteți duce hainele pe care ați decis să le donați, de la asociații non-guvernamentale la familiile nevoiașe pe care sigur mamele noastre le cunosc de la țară.

7. Găsiți un sistem de depozitare pentru pantofi

Puteți opta pentru un dulap special sau puteți găsi cutii transparente, așa încât să vedeți dintr-o singură privire ce pantofi vreți să purtați. Nu lăsați niciun pic de spațiu nefolosit, profitați de spațiul de sub hainele agățate pe umerașe pentru a organiza pantofii.

Ce ziceți, vă sunt de folos recomandările noastre? Aplicați-le și spuneți-ne ce schimbări observați!

Sursa: www.lashez.com

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *