RelatedPost

CINE A INVENTAT MANICHIURA FRANȚUZEASCĂ?

CINE A INVENTAT MANICHIURA FRANTUZEASCA? blog Arena Mall Bacau

Folosirea diverselor artificii cosmetice pentru înfrumusețarea feței și corpului a fost specifică tuturor timpurilor. Ceea ce a deosebit secolele din acest punct de vedere au fost natura materialelor folosite și intensitatea cu care erau aplicate cosmeticele.

De-a lungul timpului, au fost utilizate adesea substanțe periculoase pentru sănătate, chiar letale, cum ar fi fondurile de ten pe bază de plumb sau mercur.

Deși s-a folosit și în trecut sub diverse forme, abia în 1917 a apărut pe piață lacul de unghii folosit și în zilele noastre. Manichiura franțuzească s-a folosit pentru prima dată în 1975. Aceasta este apreciată și în ziua de azi și cu siguranță nu se va demoda niciodată. Mai mult, o poți reinventa în funcție de bunul tău plac sau în funcție de trenduri.

Jeff Pink este creatorul a ceea ce numim astăzi “Manichiură Franțuzească”. În anii ’70, actrițele își doreau o nuanță a unghiilor care să meargă cu fiecare articol de îmbrăcăminte, la orice ocazie, în fiece anotimp. Însă de unde provine numele? Marca Orly, cea care a produs prima dată nuanțele nude care compun manichiura franțuzească, a fost prezentată la Paris în săptămâna modei din perioada respectivă. Acesta a fost motivul pentru care a rămas denumirea până astăzi.

Ulterior, Chanel a prezentat acest tip de manichiură într-o nuanță de roz pal în Primăvara 2013. În toamna anului 2013, Rachel Roy a reinventat acest tip de manichiură, lăsând nude “semiluna” fiecărei unghii și colorând restul unghiei într-o nuanță tare. Ulterior, Rodarde introduce în manichiura de zi cu zi auriul și argintiul pe vârfuri, în loc de clasicul alb. Wess Gordon și Nicole Miller, în sezonul primăvară 2014, prezintă French-ul “pudrat” doar cu sclipici, pentru un efect wow.

Unii cred că manichiura franțuzească a fost inventată de Max Factor, în Paris în 1930. De asemenea, consideră că denumirea în sine este un produs de marketing, atribuindu-se mai multă importanță decât necesar. Însă termenul original de “Manichiură franțuzească” a fost înregistrat în 1978, de către compania de cosmetice Orly, după cum am menționat anterior.

Crearea acestui tip de design pe unghii, necesită răbdare și îndemânare. Femeile de pretutindeni o poartă cu mândrie în orice stil vestimentar.

Sursa: www.harpersbazaar.com

by Adriana V.

One thought on “CINE A INVENTAT MANICHIURA FRANȚUZEASCĂ?

  1. […] Manichiura franceza dateaza inca din secolul al XVIII-lea. Aspectul a avut o scurta pauza candva la mijlocul anilor 2000, dar cele mai recente modele sunt departe de acrilicele groase si coltoase din deceniile trecute. Detaliile curcubeului, contururile minimaliste si accente unghiulare ofera noi modalitati de a purta o manichiura frantuzeasca chiar acum. Citeste mai jos si vezi modele unghii 2020 french pe care sa le incerci chiar acum. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *