RelatedPost

CES 2016: CUPTORUL CARE FOLOSESTE DOAR LUMINA SOARELUI

CES_2016_CUPTORUL_CARE_FOLOSESTE_DOAR_LUMINA_SOARELUI

Targul de tehnologie din Las Vegas a dat startul lansarilor de gadgeturi din acest an.

Ce ziceti de ceasul desteptator cu care poti sa vorbesti sau cuptorul care foloseste puterea soarelui ca sa gateasca?

Da! A aparut ceasul pe care il poti controla cu ajutorul vocii, fara butoane, dar si cel care ne poate trezi in fiecare dimineata cu ajutorul mirosurilor placute. De exemplu, aroma de paine prajita, de cafea, miros de padure, ciocolata, iarba, apa de mare si chiar mirosul banilor.

Si ca tot vorbim de mirosul de mancare, iata un cuptor modern care foloseste energia solara mancarea gatita perfect. Este in stare sa gateasca mancare fara niciun fel de ajutor de la priza sau de la teava de gaze. Pur si simplu bagi mancarea in interiorul unui tub vidat iar lumina soarelui este suficienta pentru a incalzi continutul pana la 250 de grade in doar 45 de minute. Mai simplu spus, poti sa gatesti oriunde daca ai soare. Dar daca cumva te-a prins intunericul si nu ai apucat sa gatesti, are la dispozitie un cablu si poti sa iei curent de la o baterie. Consuma de 5 ori mai putin decat un cuptor obisnuit datorita tehnologiei din interior.

Tendinta majora anul acesta este consumul redus de energie. Fie ca vorbim de cuptoare, ca-n cazul de mai devreme, telefoane mobile, computere sau automobile. Tot companiile mici sunt cele care sunt de multe ori cu un pas inaintea gigantilor.

Sursa: Stirile ProTV

adriana_vieriu
by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *