RelatedPost

CELE MAI INGENIOASE INVENTII DIN 2015

CELE_MAI_INGENIOASE_INVENTII_DIN_2015

Publicatia Time a realizat un clasament al celor mai bune 25 de inventii ale anului, iar exemplele alese de revista variaza de la masini la jucarii pentru copii. Mai jos va prezentam cele mai bune 5 inventii din 2015.

#1. CogniToys Dino. Jucaria vorbitoare a celor de la CogniToys primeste titlul de cea mai buna inventie a anului. Acest dinozaur de jucarie nu doar repeta niste propozitii, ci se foloseste de abilitatile de gandire ale inteligentei artificiale Watson (IBM) si poate conversa cu copii (intre 5 si 9 ani). Jucaria poate raspunde la intrebari (cat de departe este luna) sau poate ajuta copii la matematica (cat face 2+2 sau poti sa numeri pana la 10).

#2. Tesla Model X – Noul automobil electric al Tesla. Primul SUV electric are o autonomie de 400 de kilometri, poate atinge 100 km/h in 3.2 secunde si, pe langa asta, are un design extraordinar.

#3. Artiphon Instrument 1. Instrumentul muzical pe care oricine il poate folosi. Artiphon poate mima mai multe instrumente muzicale, nu doar in felul cum suna, ci si modul in care sunt utilizate. Artiphon poate fi folosit precum o chitara sau ca un pian sau se poate crea un mix de instrumente intr-un singur dispozitiv. Instrumentul muzical a strans finantare de 1.3 milioane de dolari pe Kickstarter.

#4. Google Cardboard. In ultima vreme s-au anuntat din ce in ce mai multe dispozitive pentru realitatea virtuala (Oculus Rift sau HTC Vive sunt doar doua exemple), insa Time a fost impresionat de gadgetul ieftin al celor de la Google. Practic este o cutie de carton in care se introduce un smartphone, dar in ultima perioada au aparut mai multe aplicatii cu ajutorul carora utilizatorii pot experimenta realitatea virtuala (pot conduce masini-Mercedes Benz).

#5. Hackaball este mingea care invata copii sa programeze. Hackaball se sincronizeaza cu o aplicatie mobila, iar copii o pot programa cum sa se aprinda, cand sau sa schimbe culorile, astfel acestia pot vedea direct cum programarea le afecteaza viata de zi cu zi. Cel putin 2800 de oameni au fost interesati si au investit in proiect prin Kickstarter, strangand suma de 240.000 de dolari.

Sursa: Business Magazin


adriana_vieriu
 by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *