RelatedPost

CEA MAI MARE PANORAMA DIN LUME ARE 365 GIGAPIXELI

CEA_MAI_MARE_PANORAMA_DIN_LUME_ARE_365_GIGAPIXELI

Pentru a obtine cea mai mare panorama din lume, au fost necesare 70.000 de fotografii pentru versiunea finala. Precedentul record era cu 45 gigapixeli mai mica.

Guiness Book of Records a omologat recordul inregistrat de o echipa internationala, condusa de fotograful Fillippo Blengini, acestia reusind o panorama imensa cu Mont Blanc.

Echipa a facut 70.000 de fotografii pentru a produce versiunea finala, ajungandu-se la un total de 365 gigapixeli. Echipa a folosit un Canon 70D DSLR, obiectiv Canon EF 400mm f/2.8 IS II si un Canon Extender 2X III pe un trepied robotic.

Panorama ce a batut recordul ocupa 46TB spatiu de stocare si a fost obtinuta dupa 35 de ore de fotografiat pe parcursul a 15 zile. Partea de post-productie, ceea ce a implicat procesarea imaginilor si “lipirea” fotografiilor pentru a crea panorama gigantica, a mai durat alte 2 luni. Dacă această panoramă ar fi editată în 300 dpi (rezoluție înaltă), ea ar fi la fel de mare ca un teren de fotbal.

Proiectul a avut loc la o altitudine de 3.500 metri, temperaturile fiind si de minus 10 grade Celsius. O puteti vizualiza AICI.

Recordul de cea mai mare panoramă realizată vreodată, îi aparține unei imagini cu Luna realizata de NASA, de 681 de gigapixeli.

Sursa: Yoda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *