RelatedPost

CE PUTETI FACE PENTRU INGRIJIREA MASINII DE SPALAT?

CE PUTETI FACE PENTRU INGRIJIREA MASINII DE SPALAT_Arena_Mall_Bacau

Mașina de spălat este unul dintre ajutoarele de nădejde în fiecare gospodărie. Este de prisos să vorbim despre funcționalitatea ei. Însă ce puteți face pentru îngrijirea mașinii de spălat în doar câțiva pași simpli?

Desi mașina de spălat nu este folosită în fiecare zi așa cum folosiți alte aparate electronice și electrocasnice cum ar fi frigiderul, televizorul sau laptopul, există numeroși factori care ar putea contribui la uzarea acesteia și, în timp, la defectarea ei.

Încă de la achiziționarea mașinii de spălat este indicat să citiți cu foarte mare atenție toate instrucțiunile de utilizare pentru a vă familiariza cu programele și cu tipul de materiale pe care le puteți spăla. De cele mai multe ori, se ignoră instrucțiunile de utilizare (adesea stufoase) care vin la pachet cu produsul, însă când se strică, le căutăm hotărât.

Pentru început, este foarte important ca mașina de spălat să fie bine fixată pe podea pentru că, în timpul ciclului de stoarcere, dacă mașina nu este fixată corect, aceasta va trepida și anumite elemente pot avea de suferit.
Imediat ce ați adus mașina de spălat acasă, este important ca un instalator autorizat să o racordeze corect la instalația de apă dar și la cea de energie electrică (racordare la o priză cu impământare).

Înainte de a porni un ciclu de spălare, asigurați-vă că ați citit instrucțiunile și că ați ales programul potrivit pentru hainele pe care doriți să le spălați. De asemenea, este important să setați alături de program și temperatura și viteza de centrifugare potrivite. Acordați foarte mare atenție tipului de detergent pe care îl folosiți. Înainte de toate, acesta trebuie să fie unul destinat mașinilor de spălat automate. Mai mult decât atât, este recomandat ca acesta să fie unul de foarte bună calitate care nu doar că va spăla rufele foarte bine, dar va proteja mașina de spălat. Dacă nu aveți un buget generos pentru detergent, investiți, ocazional, într-un produs special care protejează piesele din interior.

Apa dură duce în timp la apariția calcarului, care înseamnă distrugerea treptată a mașinii de spălat. Este important ca la fiecare spălare să folosiți și un praf anticalcar care va împiedica apariția depunerilor. Este indicat ca de aproximativ 3-4 ori pe an să porniți un ciclu al mașinii de spălat fără rufe în interior, doar cu apă și puțin oțet sau bicarbonat de sodiu, substanțe care vor ajuta la îndepărtarea tuturor depunerilor de calcar.

Atunci când setați un ciclu de spălare, nu umpleti cuva până la refuz, deoarece veți slăbi arcurile de susținere. Acestea se pot slăbi și în cazul în care mașina de spălat nu este fixată corespunzător, deoarece vibrațiile vor fi foarte puternice în acest caz.

După spălarea rufelor este indicat să lăsați hubloul deschis pentru câteva minute pentru ca interiorul mașinii de spălat să se poată usca.

Nu uitați ca, din când în când, să spălați recipientul pentru detergent/balsam de rufe, precum și filtrul, pentru ca mașina să funcționeze fără probleme.

Luând în considerare acești pași, cu siguranță vă veți bucura un timp mai îndelungat de beneficiile mașinii de spălat în propriul camin. Iată câteva sugestii de produse specifice mașinilor de spălat rufe:

2 thoughts on “CE PUTETI FACE PENTRU INGRIJIREA MASINII DE SPALAT?

  1. Nu dati inutil banii pe Calgon :))) Sunt bani aruncati. Masina mea are 12 ani si n-a vazut Calgon in viata ei. Spala saptamanal si e fresh ca-n prima zi 🙂

  2. Arena Mall Arena Mall says:

    🙂 multumim pentru sugestie! Ce-i drept, e un adevar universal valabil sa folosim aceste produse de protectie pentru masinia de spalat, insa desigur ca sunt si exceptii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *