RelatedPost

CE OCHELARI DE SOARE TI SE POTRIVESC IN FUNCTIE DE FORMA FETEI?

CE OCHELARI DE SOARE TI SE POTRIVESC IN FUNCTIE DE FORMA FETEI?

Odată cu venirea verii, cele mai multe dintre noi alegem să ne protejăm vederea de razele soarelui prin nelipsiții ochelari de soare. Pentru cea mai bună alegere, găsește-ți perechea potrivită în funcţie de forma feţei pe care o ai!

#1 Dacă ai faţa rotundă (cu obrajii plini şi maxilarul nu foarte bine definit)

Poartă: ochelari cu ramă pătrată sau dreptunghiulară, pentru a produce un contrast ce echilibrează forma feţei. Este indicat sa alegi ochelarii care nu au rame supradimensionate, altfel, aproape toată fața va fi acoperită inutil.

Evită: ochelarii cu lentile rotunde, în special modelele de mici dimensiuni, care vor accentua şi mai mult rotunjimea feţei.

#2 Dacă ai faţa pătrată (cu fruntea lată, pomeţii proeminenţi şi maxilarul bine definit)

Poartă: Ochelari cu formă rotundă, care vor îndulci nişte trăsături mai aspre. Pe lângă ochelarii rotunzi, poţi opta pentru orice stil cu ramă curbată, inclusiv cei cu lentile ovale. Pentru a echilibra cât mai bine forma pătrată a feţei, alege ochelari ale căror colţuri depăşesc linia orizontală a feţei, făcând-o astfel să pară mai rotundă. Ți se vor potrivi ramele în culori vesele.

Evită: Ochelarii cu rame geometrice (dreptunghiulari, pătraţi), care vor exagera unghiurile drepte ale feţei.

#3 Dacă ai faţa în formă de inimă (cu fruntea lată, pomeţii înalţi, obrajii rotunzi şi bărbia îngustă)

Poartă: ochelari de soare stil “aviator”, sau orice alt model cu lentile alungite înspre partea inferioară a feţei. Spre deosebire de feţele rotunde şi pătrate, care au nevoie de un contrast pentru a crea echilibru, feţele în formă de inimă au nevoie de un stil de ochelari care să le urmeze forma naturală. Ia de asemenea în considerare trăsăturile: o faţă cu trăsături dramatice poate încerca rame groase, în timp ce o faţă cu trăsături delicate ar trebui să mizeze pe rame subţiri, fine.

Evită: Ochelarii împodobiţi cu multe artificii, care îţi încarcă prea tare forma feminină şi delicată a feţei.

#4 Dacă ai faţa alungită (lungă pe verticală, lipsită de unghiuri drepte, cu fruntea şi bărbia înguste)

Poartă: modele cu lentile supradimensionate şi rame printate, care vor echilibra forma alungită a feţei. Mizează pe orice model cu rame groase, chiar dramatice. Ochelarii vintage cu colţuri ascuţite în partea superioară, precum cei stil “cat-eye” sunt, de asemenea, recomandaţi pentru a echilibra trăsăturile soft ale feţei, creând iluzia de lăţime.

Evită: ramele înguste şi cele subţiri.

#5 Dacă ai faţa ovală (cu fruntea înaltă, pomeţii conturaţi si trăsăturile simetrice)

Poartă: orice vrei tu! Dacă eşti norocoasa posesoare a unei feţe ovale, esti liberă să experimentezi cu orice stil de ochelari de soare îţi doreşti. De la rame “statement” până la cele de tip “aviator” sau “cat-eye”, rame rotunde chiar hexagonale.

Evită: modelele supradimensionate, care acoperă o mare parte din faţă, deoarece este păcat să acoperi nişte trăsături simetrice cu lentile care se întind mai sus de sprâncene şi mai jos de nivelul pomeţilor.

PUTEȚI TESTA MODELELE CARE VI SE POTRIVESC LA Opticris, Meli Melo, ONO Sunglasses, H&M, ZARA s.a.

Sursa: One

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *