RelatedPost

CE INCALTAMINTE DE IARNA TI SE POTRIVESTE?

CE_INCALTAMINTE_DE_IARNA_TI_SE_POTRIVESTE_Arena_Mall_cover_Arena_Mall_Bacau

În sezonul toamnă-iarnă, cizmulițele și botinele sunt un must-have pentru a supraviețui în orice context, în condițiile atmosferice cele mai capricioase. În principiu, poți alege orice model de încălțăminte atâta timp cât e mărimea potrivită. Nimic mai fals!

Pentru a pune punctul pe “i” și a crea ținuta perfectă de fiecare dată, este bine să luați aminte de câteva sfaturi în alegerea cizmulițelor/ghetelor/botinelor pentru iarnă, în funcție de silueta și înălțime.

Iată câteva sfaturi care să te ajute să te orientezi spre o pereche de încălțăminte care să se potrivească nu numai gusturilor tale, ci și picioarelor tale.

DACĂ EȘTI MICĂ DE STATURĂ – îți recomandăm să alegi cizmulițe cu platformă sau cu toc gros pentru câțiva centimetri în plus. Alege detalii verticale care să lungească și mai mult piciorul, în loc de detalii pe orizontală. Evită tocurile pătrate, botinele fără toc care descoperă glezna și cizmele peste genunchi. Deși acestea din urmă pot crea efectul mult dorit – picioare lungi – în combinația greșită, pot crea tocmai efectul invers. Dacă vrei totuși să îți cumperi o pereche, le poți purta doar cu dresuri mate în aceeași culoare, colanți sau blugi, astfel încât să dai senzația de continuitate.

DACĂ AI GAMBE GROASE – Cea mai bună alegere pentru tine ar fi botinele cu tocul gros și un pic largi pe picior, care merg la aproape orice. Botinele trebuie să se termine exact înainte de a începe pulpa, iar cizmele să fie într-atât de înalte încât să se oprească sub sau deasupra genunchilor. Evită ghetele care se termină la mijlocul pulpei întrucât vor evidenția și mai mult grosimea pulpei.

DACĂ AI PICIOARE SUBȚIRI – Dacă faci parte din categoria norocoaselor cu picioare subțiri, atunci sigur vei găsi ceva potrivit în departamentul de încălțăminte. Nu vei găsi cizme care să nu arate bine pe piciorul tău! Piesa de rezistență care va sublinia lungimea și subțirimea picioarelor sunt cizmele peste genunchi fie cu toc, fie fără toc. Alege orice încălțăminte care implică flexibilitate în jurul glenzelor – catarame, supraelastic – astfel încât să evidențieze suplețea lor. Evită tăieturile asimetrice, mai ales în cazul botinelor. Mai mult de un centimetru distanță între botină și gleznă va oferi senzația unor picioare mult prea subțiri.

DACĂ AI PICIOARE GROASE – Dacă picioarele tale sunt groase sau scurte, atunci îți vei dori să adaugi înălțime printr-o botină cu toc. Tocul mediu îți va aduce doza de feminitate și va tăia din grosime. Alege botinele care depășesc linia gleznei sau au decupaj în V pe gleznă, pentru a oferi impresia unei glezne mai subțiri. Poartă-le cu pantaloni strâmți, colanți, jeanși skinny, dresuri mate, fuste și rochii scurte care să creeze un aspect feminin.

DACĂ EȘTI ÎNALTĂ – Consideră-te cea mai norocoasă dintre toate! Dacă vrei să fii și mai înaltă, poți purta cizme cu toc mediu cu cel mult 4 cm, pentru a nu exagera. Iar dacă vrei să păstrezi aceeași înălțime, prietenele tale vor fi chiar cizmele fără toc.

DACĂ PORȚI UN NUMĂR MARE LA PICIORAlege încălțămintea făcuta pe un calapod rotund sau oval, care oferă spațiu piciorului și tocuri mici pentru feminitate.

DACĂ AI GENUNCHII PROEMINENȚIAlege botine și ghete care se termină la jumătatea pulpei sau cizme care se termină peste genunchi. Evită cizmele care se termină exact sub genunchi, întrucât vor evidenția și mai mult proeminența genunchilor.

Inspiratie: Zara, Bershka, Pull&Bear, Bon Ton, Stradivarius, H&M, Benvenuti, Otter, La Scarpa, Mineli Boutique, Mexton, Coly Shoes, Eponge, Deichmann, Reserved și nu numai…

Sursa: www.whowhatwear.com

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *