Articole similare

CE CULORI TI SE POTRIVESC?

CE_CULORI_TI_SE_POTRIVESC

Chiar daca iti place design-ul, nu iti place culoarea! Sau mai bine zis, nu ti se potriveste! Cu siguranta stii ca exista culori care iti pun in valoare tenul si ochii, oferindu-ti un aspect luminos, fresh, in timp ce altele nu fac decat sa scoata in evidenta imperfectiunile si sa creeze un aspect tern si obosit. Explicatia este simpla: culorile care te pun in valoare sunt tocmai cele ce se potrivesc perfect atat tonului, cat si subtonului pielii tale, in timp ce celelalte nu se potrivesc fie tonului, fie subtonului pielii tale. Desi la prima vedere pare a fi usor de ințeles, insa totul are logica.

Tonul este culoarea tenului la suprafata, culoarea pe care o observe cu usurinta si pe care o descrii atunci cand spui ca tenul este deschis, inchis, bronzat s.a. Subtonurile sunt culorile ce se afla sub stratul de suprafata al tenului, culori ce sunt catalogate cel mai adesea ca fiind calde sau reci, dupa cum urmeaza:

 • Subtonuri reci: nuantele de roz, rosu sau albastru
 • Subtonurile calde: nuantele de galben, portocaliu

Tonurile se pot schimba de-a lungul timpului din cauza unor factori ce actioneaza asupra pielii tale, precum expunerea la soare, bronzarea la solar s.a. In schimb, subtonurile raman aceleasi pe toata durata vietii. Exista mai multe metode pentru a determina in care dintre cele doua tipologii de subtonuri te incadrezi, insa eficienta fiecarei metode difera de la o persoana la alta. Iata care sunt cele mai populare dintre acestea:

#1. Testul vaselor de sange

Uitate putin la vasele de sange de la incheietura mainii! Sunt albastre sau verzi? Daca sunt albastre, atunci subtonurile pielii tale sunt reci, iar daca sunt verzi, inseamna ca subtonurile pielii tale sunt calde.

#2. Testul bijuteriilor din aur vs. argint

Ce tip de bijuterii consideri ca te avantajeaza mai mult, cele din aur sau cele din argint? Atentie, nu este vorba despre bijuteriile care iti plac mai mult, ci despre cele care te pun mai bine in valoare, iti fac tenul sa para fresh, mai stralucitor si mai radiant. In general, persoanele care au subtonurile reci sunt mult mai avantajate de metale precum argint sau platina, in timp ce subtonurile calde sunt puse mai bine in valoare de metalele aurii.

#3. Testul nuantelor neutre

Uita-te in dulapul cu haine! Cu siguranta ai bluzite albe, crem, bej sau ivoar! Care dintre ele te avantajeaza mai mult? Din nou, nu este vorba despre care iti place mai mult din punct de vedere al design-ului sau croielii. Iti sunt trasaturile mai bine puse in valoare de bluzele de un alb imaculat sau de cele in nuanțe ivoar, crem sau bej? Albul se potrivește subtonurilor reci, în timp ce culorile precum ivoar și crem se potrivesc subtonurilor calde.

#4. Testul culorilor ochilor si parului

Culoarea naturala a ochilor si a parului este cel mai bun indicator! In general, persoanele care au subtonuri reci au ochi de culoare albastră, verde sau gri si parul blond, brunet sau negru cu reflexii albastre, violet, argintii sau cenusii. Persoanele care au subtonuri calde au ochi caprui si parul blond inchis, roscat, saten sau negru cu reflexii aurii, roscate, portocalii sau galbene.

#5. Testul expunerii la soare

Cum reactionează pielea ta atunci cand este expusa soarelui? Are tendinta de a capata un bronz auriu, sau se inroseste in primă faza? Daca pielea capata un bronz auriu, atunci subtonul tau este cald, iar daca se inroseste, subtonul tau este rece.

#6. Identificarea culorilor potrivite

DACA SUBTONUL PIELII TALE ESTE RECE, CULORILE CARE TI SE POTRIVESC SUNT:

 • VERDE (verde inchis, verde crud, verde pastelat, verde intens)
 • ALBASTRU (turcoaz intens, turcoaz pastelat, albastru cerneala, albastru violet)
 • MOV (lila, indigo, lavanda)
 • ROZ (roz pudrat)
 • ROSU (rosu inchis)

DACA SUBTONUL PIELII TALE ESTE CALD, CULORILE CARE TI SE POTRIVESC SUNT:

 • PORTOCALIU (portocaliu pal, portocaliu intens, piersica)
 • MARO (beige, caramel, caramiziu, maro, ciocolatiu)
 • GALBEN (galben pastelat, galben intens, mustar, galben verzui)
 • CREM (cafea cu lapte, cappuccino)
 • ROSU (rosu corai)

Inspiratie: Oana Cuzino

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *