RelatedPost

CARE E COLȚIȘORUL VOSTRU DE RAI?

CARE E COLȚIȘORUL VOSTRU DE RAI-dormitor

În propriul cămin, fiecare cameră își are rolul bine definit. Din păcate, nu conștientizăm modul în care plasăm lucrurile, astfel, ajungem să aglomerăm fiecare încăpere cu diverse lucruri în dulapurile deja prea multe.

Haideți să ne oprim puțin la dormitor, locul unde dormim și în care ne regăsim liniștea la sfârșitul fiecărei zile. Spațiul reprezintă deoseori o problemă și senzația de intimitate pe care dormitorul ar trebui să o ofere este suprimată de o senzație de sufocare și neliniște. De aceea, în rândurile care vor urma, vă vom oferi câteva sfaturi pentru a face ca dormitorul să pară mai mare și mai aerisit.

ORDINEA este un aspect important într-un dormitor în care spațiul nu este chiar generos. Păstrați ordinea și curățenia pentru ca dormitorul dumneavoastră să fie relaxant, plin de armonie și echilibru. Aruncați sau aranjați în cutii, pe care ulterior le veți depozita în alte locuri, obiectele pe care nu le mai folosiți. Cu toții avem tendința de a păstra tot felul de obiecte în speranța că le vom mai folosi și unde să le punem, decât în dormitor. Ne ferim de sufragerie întrucât acolo vin invitații și oricum, de cele mai multe ori, mobila este minimalistă.

MOBILA și corpurile care o formează trebuie să se integreze perfect în spațiu. Atunci când cumpărați sau comandați mobilierul pentru dormitor, ca de altfel pentru oricare altă cameră a locuinței, aveți grijă ca acesta să se potrivească perfect dimensiunilor. De preferat este să aveți piese de mobilier în linii drepte astfel încât să nu irosiți colțurile camerei.

SPAȚIUL DE PE VERTICALĂ se poate folosi cu succes fără a încărca încăperea prin etajere. Aici se pot așeza cărțile preferate, revistele pe care vreți să le răsfoiți înainte de a adormi, decorațiunile dragi vouă.

CULORILE joacă un rol important și influențează într-o foarte mare măsură modul în care este percepută o cameră așa că, dacă doriți ca dormitorul dumneavoastră să pară mai mare, este indicat să folosiți culori deschise și cât mai simple. Nu realizați combinații ciudate de culori, simplitatea încă are efect. Pentru o notă interesantă, puteți opta pentru o pictură murală.

LUMINA NATURALĂ este cea care influențează într-o mare măsură dimensiunile unei camere. Dacă ferestrele dormitorului dumneavoastră sunt largi, profitați de acest lucru și lăsați cât mai multă lumină să pătrundă în încăpere. În acest caz, optați pentru o perdea sau o draperie care încadrează ferestra perfect, nu mai mult, nu mai puțin.

OGLINDA reflectă lumina și face spațiul să pară mai mare. Oglinzile pot fi amplasate pe pereți sau pe tavan, poți cumpăra chiar obiecte decorative care au la bază oglinzi.

NU ELECTROCASNICELOR în dormitor – aici includem Play Station / Xbox, televizor, radio etc. Acestea creează un câmp electromagnetic dăunător somnului și sănătății tale.

Sperăm să aplicați fiecare din aspectele menționate întrucât după o zi stresantă meritați un colț de rai și dacă acesta nu e acasă, atunci unde e?!

Sursa: HomeGeek

Iată cum IMPULSE MOBEXPO (etajul I), FEREASTRA ADF (parter exterior), TERMOPLAST (parter exterior) vă vine în ajutor!

by Adriana V.

One thought on “CARE E COLȚIȘORUL VOSTRU DE RAI?

  1. Avatar lucian popa says:

    Fiecare dintre noi are- sau ar trebui sa aiba- un coltisor preferat unde isi gaseste linistea Nu e doar un colt al casei, ci o intreaga camera. Imi place sa stau aici sa citesc, sa scriu, sa beau o cafea sau un ceai fierbinte in timp ce-mi pierd privirea pe fereastra. Dormitorul este a doua cea mai importanta camera din casa, dupa bucatarie. Dormitorul este “sanctuarul” nostru pentru odihna, relaxare, este locul in care ne recuperam dupa o zi stresanta si obositoare. Legat de ORDINE? Eu stau foarte prost la capitolul timp pentru ca am un serviciu care imi ocupa mult timp, trebuie sa fac si mancare. Intradevar curatenia este foarte importanta, e oglinda sufletului nostru, ne caracterizeaza. Recunosc: nu imi place sa fac curat. Imi place insa sa am ordine si curatenie in casa, si atunci trebuie sa ma mobilizez. Am cautat intotdeauna metode de a-mi usura aceasta sarcina, de a o face cat mai rapida si mai simpla. Nu m-am iluzionat vreodata ca ar putea fi si placuta in cazul meu, dar incerc sa fac ceva si in sensul acesta, incat sa uit ca de fapt nu imi place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *