RelatedPost

CARE AU FOST CELE MAI CITITE CARTI IN 2015

CARE_AU_FOST_CELE_MAI_CITITE_CARTI_IN_2015

Anul trecut, cititorii din tara noastra si-au pastrat preferintele pentru cartile cu povesti de dragoste, cu aer siropos si mister in povestire, conform topului realizat de elefant.ro pentru trei categorii: autori romani, autori straini si carte digitala.

Pe parcursul intregului an 2015, pe locul 1 in topul  ai autorilor straini preferati de romani a fost scriitoarea britanica E. L. James cu “Cincizeci de umbre ale lui Grey. Versiunea lui Grey”. La fel de recunoscut si apreciat de cititori a fost si volumul “Hotul de carti” scris de Markus Zusak.

Tot in clasamentul autorilor straini preferati de romani se afla si intamplarile traite de Rachel, personajul cheie din volumul “Fata din tren”, semnat de Paula Hawkins si relatia de cuplu care atinge noi culmi si abisuri cu fiecare zi din romanul “Fascinatia” scris de Sylvia Day.

Cei mai cititi autori romani conform elefant.ro au fost Irina Binder, Cris Simion, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Andrei Ciobanu si Tudor Chirila.

Locul intai este ocupat de cele doua volume “Fluturi”, cele mai vandute si in 2013 si 2014.

CARTEA Fluturi Irina Binder

Pe locul doi, este “Ce ne spunem cand nu ne vorbim”, o poveste in care personajul principal se redescopera pe sine dupa o serie de intamplari neasteptate.

Pozitia a treia ii revine cartii “O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda”, lansata in septembrie, care surprinde povestea adevarata a unei familii fericite.

In topul cartilor in format digital, romanii au ales lecturile mai siropoase, locul intai revenindu-i lui Andrei Ciobanu cu scrierea “Suge-o, Ramona!” O poveste semi-amuzanta”, pozitiile doi si trei fiind ocupate de scriitoarea E. L. James, cu “Grey. Versiunea lui Christian” si “Cincizeci de umbre ale lui Grey. Volumul I”.

CARTEA Fifty Shades of Grey

Alte carti preferate in format digital au fost: “Zilele Amantilor” de Corina Ozon, “Adulter” de Paulo Coehlo si “Cartea Vietii” de Deborah Harkness.

adriana_vieriu

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *