Articole similare

CAND VA APAREA PE PIATA WINDOWS 10?

CAND_VA_APAREA_PE_PIATA_WINDOWS_10_cover_Arena_Mall_Bacau

În toamna anului 2015 grupul american Microsoft va lansa pe piață noul său sistem de operare Windows 10. Acesta a fost creat pentru a fi rulat atât pe calculatoare personale, cât și pe tablete sau console de jocuri video Xbox.

Microsoft a anunțat că va organiza un eveniment important în luna ianuarie, iar subiectul acestuia se pare că va fi prima versiune Consumer Preview a viitorului sistem de operare.

Noul sistem de operare Windows 10, care va fi disponibil pentru cumpărare în toamna anului viitor, va include un app store și măsuri sporite de securitate. Totodată, Windows 10 va putea separa datele personale de cele utilizate de compania unde lucrează clientul, pentru a crește securitatea informațiilor.

Kevin Turner, Directorul Operațional de la Microsoft a declarat că noul sistem de operare va fi lansat “la începutul toamnei viitoare”, respectiv în 2015.

O primă versiune a sistemului de operare este disponibilă pe site-ul Microsoft. Designul Windows 10 încearcă să combine cele mai apreciate aspecte ale versiunii Windows 8 și elemente familiare din versiunea Windows 7.

Astfel, sistemul de operare readuce clienților meniul START, care nu a mai fost inclus în versiunea Windows 8. Taskbar are un design nou şi un câmp de căutare integrat cu Cortana, bara de control a aplicaţiilor Modern UI a fost îmbunătăţită cu butoane mai mari pentru meniu, închidere, maximizare sau minimizare, iar meniul setărilor aplicaţiilor Modern UI apare acum în cadrul ferestrelor şi nu ataşat de marginea ecranului ca până acum. Windows Store a fost şi el actualizat, acesta urmând să ofere un mod de navigaţie vertical şi să comaseze toate tipurile de conţinut: aplicaţii, jocuri, muzică, filme şi TV.

Windows 10 va fi disponibil la 3 ani după lansarea precedentei versiuni, Windows 8, care nu a fost apreciată de utilizatorii de PC-uri din cauza designului său mai potrivit pentru tablete.

Deși utilizatorii nu au fost foarte încântați de Windows 8, în principal din cauza interfaței complet schimbate, Microsoft a reușit să recucerească din terenul pierdut după lansarea de anul trecut a Windows 8.1, care prezintă câteva dintre caracteristicile versiunilor anterioare.

În august, compania americană a reintrodus butonul de oprire în meniul de START, precum și posibilitatea rulării mai multor aplicații de pe desktop.

De asemenea, potrivit sursei citate, viitoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft, Windows 10, va reveni la modelul de interfață promovat de vechile versiuni.

Sursa: www.manager.ro

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *